The Dirty Daddies. Foto: PR.
The Dirty Daddies. Foto: PR. Foto:

Half um Half en The Dirty Daddies op Brooksfeest

RUURLO – De derde editie van het vernieuwde buurtfeest van buurtvereniging Het Broek en Omstreken vindt op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018 plaats. Voor het derde jaar op rij leeft het feest onder de noemer 'Zoepen of Verzoepen'. Een eigen slogan én bekende bands vormen de basis van het nieuwe concept dat in 2015 is geïntroduceerd.

Vorig jaar is het feest verhuisd naar een nieuwe locatie: Boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk in Ruurlo. In 2018 zal het feest ook op deze locatie plaatsvinden. De nieuwe locatie is goed bevallen. Het is een mooi uitgestrekt terrein, waardoor er voor alle faciliteiten voldoende ruimte is. Daarnaast betreft het een stuk grond dat hoger ligt. Bij slecht(er) weer blijft het terrein ook redelijk goed begaanbaar. Direct na afloop van de vorige editie is het bestuur van Buurtvereniging Het Broek en Omstreken begonnen met het boeken van de muziek. Eén band stond hoog op het verlanglijstje van de vereniging: The Dirty Daddies. Deze zevenkoppige feestband heeft de afgelopen vijf jaar al menige tent en zaal op zijn kop gezet. Om de komst van deze band naar het Ruurlose Broek mogelijk te maken, vindt het feest een week later plaats. Voorzitter Eralt Bettink van Buurtvereniging Het Broek en Omstreken geeft aan erg verheugd te zijn met de komst van The Dirty Daddies en hoopt hiermee een grote publiekstrekker te hebben om ook de derde editie van 'Zoepen of Verzoepen' succesvol te laten zijn. De organisatie verwacht dat het zondagmiddag 6 mei volle bak zal zijn in de feesttent bij de boerderij Weustemoat.

Normaal covers
Naast The Dirty Daddies zal ook de band Half um Half het podium bestijgen. Zaterdagavond 5 mei zorgen zij voor een ouderwets gezellige avond boerenrock. Deze Overijsselse band speelt onder het motto 'Rock n Roll van eagn groond'. Het repertoire bestaat onder andere uit Twentse rock en hits van Jovink, maar ook speelt Half um Half eigen nummers. Fans van Normaal kunnen ook genieten van de vele hits die worden gecoverd door Half um Half. Uit de twee voorgaande edities van 'Zoepen of Verzoepen' blijkt dat dit genre muziek ook erg geliefd is bij de inwoners van het buurtschap en van de omliggende plaatsen.

Speciale voorverkoop
Vorig jaar is er een speciale aftrap gemaakt van de kaartverkoop. Dit vond toen plaats bij Café de Tapperij is Ruurlo. Velen hebben die zondagmiddag hun kaartjes weten te bemachtigen. Ook voor 'Zoepen of Verzoepen' 2018 zal er wederom een speciale aftrap plaatsvinden. Dit zal de eerste zondag van februari plaatsvinden (5 februari). Aansluitend zullen de kaarten verkrijgbaar zijn bij diverse voorverkoopadressen. Voor het feest zijn zowel losse dagkaarten als weekendkaarten beschikbaar. Van deze laatste kaarten is de voorraad beperkt, dus wij adviseren mensen tijdig deze kaarten aan te schaffen. Via de Facebookpagina van het evenement kan iedereen de informatie over het feest volgen. Daarnaast worden hier binnenkort de prijzen van de kaartjes bekend gemaakt en ter zijner tijd worden hier ook de voorverkoopadressen en data gecommuniceerd.

Eigen leden
De zaterdagmiddag, 5 mei, staat zoals gebruikelijk weer in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden en hiermee wordt het jaarlijkse buurtfeest officieel geopend. Door deelname maken de buurtgenoten kans om een jaar lang als Koning of Koningin van Het Broek door het leven te gaan. De kinderen van de basisschool die mee doen zullen onderling bepalen wie als Jeugdprins of Jeugdprinses met de eer gaat strijken. Vorig jaar was er voor de vrouwen voor het eerst vogelschieten in plaats van vogelgooien. Vanwege de enthousiaste reacties wordt er in 2018 ook weer geschoten door de vrouwen. Buurtvereniging Het Broek en Omstreken hoopt met het programma voor 2018 wederom een mooi en gemoedelijk feestweekend te kunnen organiseren, waarbij velen kunnen komen genieten van de optredens van Half um Half en The Dirty Daddies.