Er zijn vele kanaries te bewonderen. Foto: PR
Er zijn vele kanaries te bewonderen. Foto: PR Foto: Verona Westera

Tentoonstelling KV Oost Achterhoek en Kanarie- & Exotenvereniging Berkel

EIBERGEN/RUURLO - Op zaterdag 25 en zondag 26 november houden Kanarie & Exotenvereniging 'de Berkel' en Kleindiervereniging Oost Achterhoek hun jaarlijkse gezamenlijke wedstrijd. De wedstrijd met tentoonstelling wordt gehouden in sporthal de Pickerhal in Eibergen. Kanarie & Exotenvereniging de Berkel houdt tevens de kringwedstrijd met zusterverenigingen uit Apeldoorn, Vorden en Ruurlo.

Voor de leden is dit jaarlijks het hoogtepunt. Hier worden de kweekresultaten van het afgelopen kweekseizoen beoordeeld.

De leden van KV Oost Achterhoek hebben een kleine 200 dieren ingezonden, waaronder konijnen, hoenders, krielen, sierduiven en watervogels. Op de kringwedstrijd van de Berkel zijn ongeveer 500 vogels ingezonden, zijnde kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, Europese cultuurvogels en parkieten.

De dieren worden op vrijdag 24 november door diverse keurmeesters beoordeeld. Vrijdagavond is er voor de inzenders de opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt.
Voor het publiek is de tentoonstelling geopend op zaterdag 25 november van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Er is een zaalverloting en er zijn enkele stands aanwezig. Verder is er een demonstratie Konijn-hop. Voor de kinderen is er een kleurplatentafel, een knutselhoek waar zij gratis een leuk konijntje of kipje kunnen maken en r is een leuke prijsvraag in de hal bij de dieren.

De toegang bedraagt € 1,50 per persoon, kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen. Een catalogus kost € 1,50.