Alles in de revue draaide om het fictieve Ruurlose restaurant 'Bagger(man)' dat heftige ontwikkelingen doormaakte. V.l.n.r. Sofie Radstaak, Jelmer Weenk en Merijn Weenk. Foto: Jan Hendriksen.
Alles in de revue draaide om het fictieve Ruurlose restaurant 'Bagger(man)' dat heftige ontwikkelingen doormaakte. V.l.n.r. Sofie Radstaak, Jelmer Weenk en Merijn Weenk. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Revue Jong Gelre Ruurlo in komende jaren gewaarborgd

RUURLO – Terwijl de twaalf leden tellende 'bouwgroep', onder leiding van Nico Mennink en Tim Hulshof, druk in de weer zijn om de bar en alle andere attributen van de voorstelling op te ruimen, kijken in de 'kleedkamer' van zaal De Keizerskroon Merijn Weenk, Gwen Meerbeek en Bianca Pasman van Jong Gelre Ruurlo met genoegen en veel plezier terug op de revue 'Expeditie Bagger(man)!'. Zaterdagavond werd de reeks van drie voorstellingen met een bijna volle zaal van De Keizerskroon succesvol afgesloten.

Door Jan Hendriksen

De twee schrijvers Merijn Weenk en Gwen Meerbeek en regisseuse Bianca Pasman hadden nog een nieuwtje te vertellen. Het drietal wil in de komende jaren de schouders onder de revue blijven zetten. En dat is positief nieuws. Daarmee blijft de continuïteit van de revue in komende jaren voor Ruurlo gewaarborgd. "We zijn als schrijvers nu voor het tweede jaar actief. Het is een tijdrovende maar ontzettend leuke klus. We hebben met deze groep meer in onze mars. Daarvan zijn we overtuigd. Maar geef ons de tijd. We hebben nog zoveel leuke ideeën en die willen we graag met al onze leden delen", zo verklaren Merijn en Gwen. Ook dit jaar bestond de revue van de Ruurlose jongerenvereniging uit toneel, zang, dans en film. Niet eerder waren de zang (Karin Hukker en Miranda klein Ovink) en de dans onder leiding van Floor van Zijtveld zo sterk geïntegreerd in de revue. En dat is een compliment waard. Misschien hadden de toneelscènes wat krachtiger uitgespeeld kunnen worden. In niet alle scenes sprankelde het tot op het laatste moment maar de 'boodschap' van het verhaal kwam zeker over. Jong Gelre had de revue weer geheel zelf geproduceerd. Alleen de grime was uitbesteed aan Grime groep Ruurlo. Ook dit jaar maakte Jong Gelre weer gebruik van een 'voorpodium'. Het geluid en licht werd voor de eerste maal door Teije van Tuil en Nico Mennink verzorgd. In totaal werkten zo'n veertig jongeren aan de revue mee.

Miljardair
Alles in de revue draaide om het fictieve Ruurlose restaurant 'Bagger(man)' dat heftige ontwikkelingen doormaakte. De exploitatie van het restaurant liep erg slecht. Er gingen diverse zaken mis en eigenaar Steef Baggerman (gespeeld door Merijn Weenk) werd hier op aangekeken. De vraag was echter of Steef overal wel wat aan kon doen met aan zijn zijde de hoofd van de bediening Martine van Dijk (Sofie Radstaak). Er was namelijk iemand die interesse had in de aankoop van het restaurant. Daarin speelde de Vordense miljardair Hans Melchers een belangrijke rol. En die wilde met behulp van het personeel de zaak saboteren. Ook was er een nadrukkelijke rol weggelegd voor de 'smaak politie' in de persoon van Rob Geus (Herbert Fokkink). Uiteindelijk sloot het restaurant haar deuren op advies van deze 'persoon' mede omdat hij vele misstanden had geconstateerd in de keuken van het restaurant waarin Sjefke de Cock (Jelmer Weenk) de scepter zwaaide.

Volgend jaar
'Het is over en voorbij', was de tekst van het slotlied die Karin Hukker en Miranda klein Ovink samen met de gehele 'cast' aan het eind van revue zongen. Maar dat geldt niet voor de revue van Jong Gelre Ruurlo. Op naar volgend jaar.