Winnaars NKB Champions Tour veld en zetten bekend

RUURLO – De derde en laatste wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond werd zaterdag in het Twentse Lattrop gespeeld. De wedstrijden werden georganiseerd op de baan van KV Lattrop Brecklenkamp. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag werd bepaald wie de beste was en met de meeste punten naar huis ging. De wedstrijdbaan lang er na de regen verrassend goed bij. De gehaalde afstanden vielen mee. Het niveau is hoog getuige de geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Door afmeldingen van een aantal spelers was de deelname helaas minder dan gebruikelijk.

Mark Schutten van KV Onderlingen uit Haarlo werd zowel in de eerste als tweede omloop twaalfde. Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo verging het wat beter. Hij werd in de eerste wedstrijd achtste met een score van zeven schoten en 86,80 meter. In de tweede wedstrijd werd hij tiende met een score van zeven schoten en 48,00 meter. Mark Schutten werd dertiende en Patrick Zieverink achtste in de einduitslag. Suzan Zieverink van KV 't Broek was de enige Achterhoekse deelneemster bij de meisjes. Zij behaalde in de eerste omloop na een matige wedstrijd een vierde plaats met negen schoten en 34,40 meter. In de tweede wedstrijd ging het niet veel beter en werd ze wederom vierde met een score van negen schoten en 54,70 meter. Suzan Zieverink is op een gedeelde derde plaats geëindigd.

Tijdens de zetwedstrijd (totaal van drie schoten met een kloot van 475 gram voor mannen) werd Mark Schutten verdienstelijk tiende met een afstand van 119,20 meter Patrick Zieverink werd verrassend tweede met een afstand van maar liefst 158,45 meter. Een nieuw persoonlijk record. Zijn verste schot was maar liefst 56,15 wat ook een nieuw pr met dit zware materiaal voor hem is. Nog mooier werd het toen de einduitslag bekend werd gemaakt. Zieverink is uiteindelijk tweede geworden bij de mannen in zijn eerste jaar als senior. Een fantastisch resultaat waar hij zichtbaar blij mee was.
Het zetten van Suzan Zieverink ging met de 375 gram zware kloot redelijk goed. Met drie schoten die net niet voldoende hoogte hadden eindigde zij met 109,25 meter toch zeer verdienstelijk op een tweede plaats. Helaas een paar meter te weinig om de overwinning mee naar huis te kunnen nemen. In de einduitslag wist de Ruurlose net als zondag als tweede te eindigen. Een mooi resultaat. Over veertien dagen begint de Champions Tour onderdeel straat. Deze wedstrijdreeks start in Baak.


Spannende landelijke straat klootschietwedstrijd

RUURLO – De vrouwen van de Ruurlose klootschietvereniging 't Broek moesten zondag helaas ook tijdens de derde competitiewedstrijd om de nationale klootschiettitel verstek laten gaan in verband met een blessure. De Achterhoekse teams komen steeds beter in vorm en de onderlinge verschillen worden kleiner.

Op het nieuwe en mooie parcours in het Twentse Lattrop traden zondag veertien mannenteams geselecteerd uit de diverse afdelingen aan voor de derde Landelijke Straatcompetitie. De mannen van 't Broek uit Ruurlo waren lekker op dreef. Er werd met maar een schot verschil verloren van directe tegenstander en koploper Beuningen die ditmaal zesde werd. Klein Dochteren uit Lochem had dezelfde score maar minder meters dan Beuningen waardoor ze zevende werden. Zwolle (bij Groenlo) dat vijfde werd kwam binnen met 49 schoten. De score van 52 schoten van de mannen uit Ruurlo was goed voor de negende plaats. Een plek dat men ook in het algemeen klassement na drie wedstrijden inneemt. Klein Dochteren staat in het algemeen klassement zevende en Zwolle staat vijfde. Het verschil onderling is slechts een punt, getuige het hoge niveau. De vrouwen uit de Achterhoek presteren nog niet op topniveau. In deze klasse met acht teams kwam het Geesterense Respelhoek ruim te kort voor de zesde plaats en werd zevende met 73 schoten. 't Broek was er niet en kreeg de laatste plaats toegedeeld. De dagwinnaar bij de vrouwen werd de kernploeg van de Nederlandse Klootschieters Bond. Dit team bestaande uit diverse landelijke toppers speelt buiten mededinging en won met 54 schoten ruim van de overige teams. In het tussenklassement staat Respelhoek zevene en 't Broek achtste. De volgende Landelijke Straatcompetitiewedstrijd is in de AKF op het parkoers in Zwolle (bij Groenlo).


Landgoedwandelen

RUURLO - Op zaterdag 25 november wandelt de uitgever van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig langs landgoederen rondom Ruurlo en belangstellenden kunnen meelopen. De lengte van de wandeling bedraagt ongeveer 15 kilometer en start om 10.30 uur bij station Ruurlo. Deelname aan de wandeling is gratis. Aanmelden kan via: info@gegarandeerdonregelmatig.nl.

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is gespecialiseerd in het uitgeven van thematische wandelgidsen in Nederland. Op dit moment treft de uitgeverij voorbereidingen voor een nieuwe wandelgids met 'landgoedwandelingen' in de Achterhoek. De routes worden samengesteld door Marycke Naber, die al eerder een vergelijkbare gids voor Salland schreef. Om er voor te zorgen dat de beschrijvingen in de wandelgidsen correct zijn (en blijven) controleert de uitgever alle wandelingen in het veld en belangstellenden kunnen mee. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig heeft inmiddels zo'n veertig wandelgidsen uitgebracht waaronder 'Twentse kruistochten' en 'Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek'.