Biljartkampioenschap van Ruurlo van start

RUURLO – Het derde persoonlijk biljartkampioenschap van Ruurlo is maandagavond 27 november van start gegaan met een record aantal van zeventig deelnemers.

Er word gespeeld in tien poules van zeven spelers. Er zijn per poule drie speelavonden waarbij iedere speler twee wedstrijden speelt. De beste drie spelers per poule, in totaal dus dertig spelers, gaan naar de tussenronde. In de tussenronde worden vijf poules van zes spelers gevormd die weer een halve competitie gaan spelen met wederom drie speelavonden per poule. In deze tussenronde word het gemiddelde maal dertig beurten plus vijf gehanteerd. Van deze vijf poules gaan de drie beste spelers en de beste nummer vier naar de finales. Alle wedstrijden worden gespeeld bij de Ruurlose cafés De Naober, De Tapperij, De Keizerskroon en 't Haantje. De poulewedstrijden worden gespeeld op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De aanvang is telkens om 19.00 uur. De finales worden gespeeld bij De Tapperij waar voor deze gelegenheid twee biljarts extra worden geplaatst. De finales worden gespeeld op 19, 21, 22 en 23 december. De finaleavonden beginnen ook om 19.00 uur. Op de slotdag van de finales die zaterdag 23 december plaatsvinden beginnen de wedstrijden om 13.00 uur en speelt men de laatste poulewedstrijden. Aansluitend vinden de kwartfinales, halve finales en daarna de finale en de wedstrijd om de derde en vierde plaats plaats. Het toernooi wordt afgesloten rond 18.00 uur met de prijsuitreiking en aansluitend de trekking van de verloting die wordt gehouden om de kosten van het toernooi, voor onder meer de huur van de biljarts, te kunnen betalen. De hoofdprijs van de verloting is een waardebon ter waarde van vijfhonderd euro gesponsord door Service Partner Altena uit Ruurlo en vele andere prijzen aangeboden door de Ruurlose ondernemers.

Welkom
Mocht men eens een kijkje willen nemen tijdens het toernooi. Iedereen is van harte welkom. In de komende weken vinden van maandag- tot en met donderdagavond de poulewedstrijden bij de diverse Ruurlose horecagelegenheden plaats. De finales vinden op 19, 21, 22 en 23 december bij De Tapperij plaats. Ook is het toernooi te volgen via internet op de website van Biljartpoint.


Elise Besemer & Friends op podium Kustkring

RUURLO - Onder de naam 'Elise & Friends Strijkkwintet' zullen vijf jonge, zeer getalenteerde musici onder leiding van de gelauwerde violiste Elise Besemer in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo optreden. Op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo brengen zij een programma dat onder meer. bestaat uit werken van Schubert en Boccherini. Het concert vindt plaats op zondag 3 december en begint om 15.00 uur. Het Kulturhus staat aan de Nieuwe Weg 5.

Toegangskaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via https://www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop/ bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57 en bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo. Aan de zaal kosten de kaarten € 22,50.


www.kunstkringruurlo.nl


Tekenen met verf

RUURLO - De expositie Tekenen met verf bestaat uit werk van Gerda Hüsken uit Vorden en is te zien tot 6 januari in Zorgcentrum De Bundeling in Ruurlo.

Gerda Hüsken uit Vorden (geb. 1941 in Borculo) exposeert een groot gedeelte van haar collectie schilderijen. Al vanaf haar negende jaar kwamen haar talenten aan het licht. Tekenares wilde ze worden en naar de kunstacademie gaan. Maar door het vroegtijdig overlijden van haar vader was dat in die tijd onmogelijk. Op haar zestiende kreeg ze haar eerste opdrachten zoals portretten tekenen met potlood en pastelkrijt. Maar ook met aquarel- en olieverf en Oost-Indische inkt kon zij veel moois maken. Intuïtief en mystiek tekenen was een volgende fase, een innerlijke uitingsvorm. Maar vooral het tekenen en schilderen van realistische, natuurlijke onderwerpen zoals landschap, mens en dier geeft haar een grote voldoening. Praktisch alle geëxposeerde schilderijen zijn gecreëerd met aquarelverf. De moeilijkheid bij aquarelverf is tevens een uitdaging voor de kunstenares. Meer informatie is te verkrijgen via: E: G.Husken@kpnplanet.nl of tel.0575 555351.


Uitslagen 't Stokpaard

RUURLO – Vorige week heeft de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard twee nieuwe leden mogen verwelkomen: te weten Feike Beunk en Rob van der Kamp. Beide nieuwe leden hebben schaakles gehad van Albert Vasse en doen al aardig mee.

Vorige week werd alweer de dertiende speelronde gespeeld in de onderlinge competitie. De partij van Ton Seleski en Albert Vasse was een heel mooie wedstrijd. De partij leek eerst een op remise af te stevenen maar Albert Vasse ging toch met de eer strijken. De uitslagen van dinsdag 21 november: Eisink – Peters 1 – 0; Seleski – Vasse 0 – 1; Gieteling – Buiten 1 – 0; Van Uhm – Beltman 1 – 0; Ave – Geertsma 0 – 1; Westerveld – Plokker 1 – 0; Baggen – Gaastra 1 – 0; Wolthekker – Van der Kamp 1 – 0.