De vrijwilligers van de MORExpress hebben onlangs een
water- en winddichte jas gekregen. Foto: PR.
De vrijwilligers van de MORExpress hebben onlangs een water- en winddichte jas gekregen. Foto: PR. Foto:

Chauffeurs MORExpress zitten er warm bij

RUURLO – Ze zijn niet meer weg te denken uit het Ruurlose straatbeeld. De vrijwilligers van de MORExpress shuttleservice. Dagelijks rijden zij de karretjes van het centrum van Ruurlo naar het museum en brengen de chauffeurs bezoekers naar de gewenste plek. Zo komen er veel meer mensen in het centrum van Ruurlo.

Met groot enthousiasme wordt de goed herkenbare groene shuttle van 'Mooi in Ruurlo' gereden. Bij guur weer worden de zijwanden geplaatst zodat de inzittenden goed beschermd zijn tegen wind en regen. Nu hebben alle elf chauffeurs een warme uniforme winterjas gekregen, gesponsord door 'Mooi in Ruurlo' en Museum More. Deze water- en winddichte jas is bedrukt met beide logo's en voorzien van reflecterende strepen. Zo kunnen de dame en heren veilig de weg op. Met de 100.000-ste bezoeker van het museum is het aantal reizigers van de shuttle niet meer te tellen. Het zijn er vele duizenden geweest. De MORExpress is een deel van de beleving geworden en maakt een bijzonder onderdeel uit van een bezoek aan Ruurlo.

Rijtijden in de wintermaanden
In de maand december rijdt de shuttle als voorheen van 10.45 tot 17.00 uur. In de maanden januari en februari zijn de rijtijden aangepast en rijdt de MORExpress van 10.45 tot 14.30 uur. De dienst vertrekt dagelijks doorgaans vanaf het Kerkplein op het hele en halve uur. Men kan daar altijd in- en uitstappen voor een bezoek aan het museum. De auto parkeert men dan makkelijk in het centrum van Ruurlo.