IJsclub Borculo houdt ledenvergadering

BORCULO - De jaarlijkse ledenvergadering van IJsclub Borculo vindt maandag 11 december plaats bij café restaurant Peters in Borculo. Aanvang is om 20.00 uur. Naast de gebruikelijke agendapunten als het jaarverslag van 2016/2017 en het verslag van de penningmeester en de kascommissie zijn de bestuursverkiezingen. Aftredend en herkiesbaar zijn; H. Stroeve, B. ten Elshof en R. Assinck.

Tevens worden er op zaterdag 16 december van 10.30 uur tot 12.00 uur nieuwe abonnementen voor het seizoen 2017/2018 verkocht in het clubgebouw aan de Hoflaan. De abonnementhouders die hun kaart nog niet hebben ontvangen kunnen deze tegen betaling ophalen op 16 december.

Tijdens de ijsperiode is de ijsbaan Borculo te bereiken via tel. 0545-272954


Alzheimer Café over
muziek bij dementie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt of bezighoudt. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 12 december, in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Het thema van deze maand is: Muziek en dementie, een gouden greep. Muziek beïnvloedt de stemming, niet alleen van iemand met dementie. Het is ook een manier om contact te (blijven) houden. Muziektherapeute Lizzy Dinghs vertelt en zingt.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.


Kerststollenactie door
gymvereniging Borchlo

BORCULO - De leden van gymvereniging Borchlo gaan op zaterdag 9 december vanaf 10 uur met roomboter amandel kerststollen langs de deur in Borculo en omstreken. In samenwerking met Bakkerij Nollen staan ze garant voor een ambachtelijk kwaliteitsproduct. De kerststollen kosten 5,50 euro per stuk. De opbrengst komt geheel ten goede aan de gymvereniging.


Middag Zonnebloem
afdeling Borculo/Haarlo

BORCULO/HAARLO - De Zonnebloem Borculo/Haarlo houdt op zaterdag 16 december de jaarlijkse kerstmiddag bij HCR Prinsen in Haarlo. De zaal is vanaf 13.30 uur open. Het programma begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De Zonnebloem is er voor alle mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Men is van harte welkom om deze middag tot een gezellig samenzijn te maken, samen met de vrijwilligers van de Zonnebloem. De kosten zijn 10 euro en daarvoor krijgt men koffie of thee met iets lekker, enkele drankjes en hapjes.
Dit jaar wordt het programma verzorg door muziektheater Capriccio '97. Een gemengd koor van ongeveer 35 personen uit Borne dat zorgt voor een onvergetelijke middag.
Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden bij Gerrit Sprokkereef, tel.06-55940811. Woont men in Haarlo dan kan men zich aanmelden bij Jo Maatman: 0545-261343.


Leo Morren lijsttrekker GroenLinks Berkelland

BORCULO - De leden van GroenLinks Berkelland hebben Leo Morren als nieuwe lijsttrekker gekozen. Hij kreeg op de ledenvergadering de steun van alle aanwezigen. Ook hebben de leden het verkiezingsprogramma 2018 – 2022 vastgesteld.

Op zaterdag 16 december wordt de hele kandidatenlijst vastgesteld op een bijeenkomst aan de Weemhof 5 in Borculo. Die bijeenkomst begint om 15.30 uur.
Van de huidige fractie is Stefan Nijhuis, na elf jaar, niet meer als raadslid beschikbaar. Dit door verandering van werkkring. Paul Knuvers doet na twee periodes als raadslid een stap terug. Dit geeft ruimte voor vernieuwing en verjonging van de toekomstige fractie. Leo is 50 jaar. Hij woont met zijn vrouw nu al 19 jaar in Borculo. Ze hebben 2 kinderen. Leo werkt als trainer bij het UWV in de Achterhoek. Afgelopen jaar is Leo actief geworden binnen de steunfractie. Sinds een half jaar is hij burgercommissielid bij GroenLinks.