IVN Winterwandeling op het Groote Veld

RUURLO – Natuurorganisatie IVN afdeling Noord – Midden Achterhoek houdt zondagmiddag 10 december een mooie winterwandeling over het Groote Veld gelegen tussen Lochem en Vorden. De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats bij kilometerpaal 10.0 aan de N346 op de grens van Lochem en Zutphen.

De deelnemers kunnen genieten van een prachtig winterlandschap met hei, bossen en open veld. De route gaat om te beginnen vanaf de Zutphenseweg in zuidelijke richting over een klein deel van het Pieterpad. Dan volgt een oud karrenspoor langs oude en nieuwe heidevelden. Deze nieuwe heide vormt de natuurlijke verbinding met het noordelijk gelegen heideveld van het Kienveen. De heidevelden worden tegenwoordig regelmatig begraasd door een kudde Schoonebeeker schapen. Ze worden bovendien regelmatig afgeplagd om ze schraler te maken. Enkele jaren terug heeft Natuurmonumenten het veld ´aangepast´ aan de nieuwe natuurnormen: open, minder bomen en struiken en droge en natte delen. Onderweg zullen de natuurgidsen er meer over vertellen. Een paar stevige wandelschoenen is het meest praktisch want de tocht gaat ook langs kleine paden waarvan de ondergrond door regen enigszins drassig kan zijn. De wandeling duurt ongeveer twee uur, aanmelden is niet nodig. Meelopen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Onderweg is er een koffiestop met thee/koffie voor vijftig eurocent per persoon. Inlichtingen bij de hoofdgids: Wybren Jouwsma, tel. 0573 256250.


Kerststerrenactie
handballers Blauw-Wit

RUURLO - Handbalvereniging Blauw-Wit Ruurlo houdt zaterdag 9 december de jaarlijkse Kerststerrenactie. Op deze dag gaan leden van de handbalvereniging langs de deur met kerststerren. Nieuwe leden zijn bij Blauw Wit altijd welkom. Geïnteresseerd in het handbalspel of de vereniging? Kijk eens op de Facebook pagina van Blauw-Wit of kom op de dinsdagavond naar sporthal 't Rikkenhage. Aan het begin van de avond zijn de jeugdtrainingen en later op de avond de trainingen voor volwassenen. Tevens heeft Blauw-Wit een recreantenteam dat op de donderdagavond traint.


Fakkelwake bij station

RUURLO – Op 10 december wordt jaarlijks herdacht dat op deze datum in 1948 de Universele verklaring van de mens werd uitgebracht door de Verenigde Naties. In deze verklaring waren alle rechten, in dertig artikelen, vastgelegd, die altijd zouden (moeten) gelden voor iedereen, waar ook ter wereld. Zo ver is het echter nog lang niet, vandaar de herdenking van deze Verklaring ieder jaar op 10 december. De Amnestygroep Ruurlo doet dit jaarlijks met een Fakkelwake bij het station Ruurlo, dit jaar op vrijdag 8 december van 15.30 tot 17.30 uur. Men is daarvoor van harte uitgenodigd en men kan dan ook een petitie lijst tekenen om te voorkomen dat zegoneemde 'afgewezen' asielzoekers naar het buitengewoon gevaarlijke Afghanistan worden teruggestuurd.


Kasoavend en
Niejjoarsvisite Woonplus

BARCHEM – Stichting Vrienden Woonplus Barchem viert vrijdag 22 december weer Kasoavend met de Barchemse senioren in De Wingerd. Om 17.00 uur worden de senioren van harte welkom geheten met glühwein tijdens het gezang van het koffiekoortje begeleid door het harmonicaspel van Linie Esselink. Hierna wordt men uitgenodigd om aan te schuiven voor pannenkoek met worst, spek of naturel. Marianne Weenink zal een kerstverhaal voorlezen en zal tevens de gezamenlijk gezongen kerstliedjes muzikaal begeleiden. Men dient zich wel op te geven (tot en met 19 december) op de lijst in de koffiekamer of telefonisch bij Gerda Mulderije, tel. 0573-441760 of info@woonplusbarchem.nl. De Niejjoarsvisite zal op donderdag 11 januari plaatsvinden. Op deze avond staat om 19.00 uur de koffie weer klaar met een nieuwjaarsrolletje en wil men onder het genot van iets fris of een borrel, met elkaar een toast uitbrengen op het nieuwe jaar. Dit is een informele avond waar ook de vrijwilligers van Stichting Vrienden Woonplus Barchem welkom zijn en waaraan De IJsselspelers hun medewerking verlenen. De Woonplusactiviteiten in Het Station van Stichting Vrienden Woonplus Barchem zijn voor alle ouderen van Barchem bedoeld.


Brook Duo uitverkocht

BARCHEM – De nieuwe voorstelling van het Brook Duo, De Kasklokk'n zwiegt, op 10 december in de Barchkerk in Barchem, is drie weken van tevoren al tot de laatste plaats uitverkocht. Het is mogelijk dat mensen moeten afzeggen. Informeer op zondagmorgen 10 december of er nog kaarten zijn bij Dirk Rossel (0573-441642) of Gerrit Stegeman (0573-252489).