Eerste overwinning Tornax Heren 1 in Promotieklasse

RUURLO - De mannen van het eerste team van de Ruurlose volleybalvereniging Ruurlo behaalden zaterdag tegen KSH uit Harreveld de eerste overwinning van het seizoen in de promotieklasse. Waar KSH al de nodige punten dit seizoen verzameld had gold dat niet voor Tornax. Fanatiek werd er aan het spel begonnen.

Hoewel Tornax zeker niet slecht speelde waren er wel de nodige persoonlijke fouten. Hierdoor ging de eerste set verloren met 25-20. Coach Gert Hans hamerde erop dat Tornax het spel vanuit de basis goed moest doen. Niet overcompenseren maar doen wat je moet doen. Tornax pakte dit erg goed op. De passing was sterk en mede daardoor kwamen de mannen ook aanvallend goed uit de verf. Verdiend werden de tweede en derde set winnend afgesloten: 18-25 en 15-25. De start van de vierde set was vergelijkbaar met de twee voorgaande sets. Tornax liet het nu echter aan het eind liggen. De pass lag niet goed, de spelverdeling liet te wensen over en aanvallend kwam Tornax er even niet aan te pas. De heren gaven een 19-23 voorsprong weg en KSH won de set met 25-23. Ondanks het verlies van de vierde set pakte Tornax het spel in de vijfde set goed op. Deze set was vergelijkbaar met de tweede en derde set. Met 10-15 werd gewonnen, waardoor Tornax voor het eerste in de historie van de vereniging een wedstrijd in de Promotieklasse heeft gewonnen. Zaterdag 9 december speelt Tornax Heren 1 thuis om 16.00 uur tegen buurman Gemini uit Borculo.


Klootschieters actief in Championstour straat

RUURLO – Het was koud en mistig maar zaterdagmorgen 2 december stonden de top klootschieters uit Nederland al vroeg klaar voor de eerste Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was de iets bochtige en mooie Beukenlaan in Baak. Tijdens twee omlopen van duizend meter wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten op huis aan gaat. De eerste wedstrijddag liet mooie resultaten zien voor klootschieters uit de regio. Bij de mannen zijn een drietal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake van KV Zwolle, Michael Roerdink van KV Eibergen en de van de jeugd overgekomen Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo. Jurgen te Brake die in de eerste wedstrijd met negen schoten en 62 meter als vierde eindigde verging het in de tweede wedstrijd minder en eindigde toen als vijftiende met elf schoten. Michael Roerdink begon goed en eindigde met veertien meter minder dan Jurgen als vijfde in de eerste wedstrijdronde. De tweede wedstrijd was iets minder en met tien schoten en 98 meter werd hij tiende. Patrick Zieverink begon de eerste wedstrijd goed. Enkele mindere schoten en een matig laatste schot voorkwam een topklassering. Met negen schoten en 27 meter eindigde hij op een achtste plaats. De tweede wedstrijd begon erg slecht maar door de opvolgende schoten goed te plaatsen wist hij het verloren gegane terrein in te halen. Met twee fantastische schoten (van elk tweehonderd meter) op het eind wist hij met acht schoten en 44 meter te finishen. Dit bleek goed voor een prachtige derde plaats. Bij de dames waren Marleen Hoffmann van K.V. 't Broek (Ruurlo) en Veronie Aalderink van KV Zwolle (Groenlo) vertegenwoordigd. Veronie Aalderink eindigde in beide omlopen op een zevende plaats met twaalf schoten. Marleen Hofffmann werd in de eerste wedstrijd achtste met dertien schoten maar wist in de tweede wedstrijd met elf schoten en acht meter een zeer nette vierde plaats te halen. Bij de jongens is Gido Beumer van Klein Dochteren de Achterhoekse vertegenwoordiger. Gido deed het goed met een tweede plaats (tien schoten en 89 meter) en een derde plaats (elf schoten en 84 meter). Suzan Zieverink van KV 't Broek was goed op dreef bij de meisjes. De zestienjarige Ruurlose behaalde in de eerste omloop een eerste plaats met tien schoten en 22 meter en wist ook de tweede wedstrijd winnend af te sluiten met elf schoten en 78 meter. Uitslagen waar menig dame moeite mee had. De tweede wedstrijddag is op 16 december in EDKV Fort.


Home-Start zoekt maatjes

ACHTERHOEK - Vrijwilligers van Home-Start bieden gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar een steuntje in de rug waar zij het nodig hebben. Door er gewoon te zijn, een luisterend oor te bieden, samen iets leuks te doen, de buurt te verkennen, uitleggen hoe dingen in Nederland gaan en te sparren als er opvoedingsvragen zijn, kunnen vrijwilligers al een positief verschil maken. Al deze dingen kunnen veel betekenen als het even niet lekker loopt of als men zich eenzaam voelt. Het doel is om vroegtijdig een steuntje aan te kunnen bieden om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Iedereen heeft wel eens een periode waarin het niet zo goed gaat. En als er dan geen netwerk is, of men niet op familie of omgeving terug kan vallen, dan kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden. Op donderdag 25 januari start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven op de donderdagochtend, in zes op één volgende weken. Tijdens de cursus, een combinatie van e-learning en live training, leert men hoe de gezinnen het best te ondersteunen. Na de cursus worden vrijwilligers begeleid door een professionele coördinator en ook is er regelmatig contact met collega-vrijwilligers. Na de cursus bepalen vrijwilligers zelf of men ingezet wil worden bij gezinnen met kinderen van 0-7 jaar of bij gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Het gezin wordt maximaal een dagdeel per week bezocht. Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger, maar ook als gezinnen ondersteuning willen, kan men contact opnemen met de coördinatoren van Home-Start Achterhoek: Will Schippers, 06-12998606 of w.schippers@yunio.nl of met Charlotte Boelens, 06-10801276 of c.boelens@yunio.nl. Info: www.yunio.nl