Lisa van Dijk. Foto: Eigen foto
Lisa van Dijk. Foto: Eigen foto Foto:

Lisa van Dijk wint met 'De eenzame man'

Ouderen zijn steeds vaker eenzaam. Sofie zou dat graag willen veranderen. Ik wil een gebouw openen, mensen vragen om hulp of ze me willen helpen en ouderen ondersteunen denkt Sofie........
Gerard zit aan de tafel met het kaartspel in zijn handen. "Ik verveel me" zegt hij in zichzelf. Gerard woont in het bejaardentehuis 'De Besjes'. Hij is al 44 jaar alleen. Zijn vrouw is overleden aan borstkanker. Elke dag kijkt hij naar de prachtige foto van zijn vrouw op zijn nachtkastje. Hij wil zo graag bij lieve mensen zijn. Daarom ook zijn wens om intens te kunnen genieten van mensen om hem heen op Kerstavond.
Ding dong ding dong. De bel gaat. De mevrouw van het bejaardentehuis doet de deur open. "Hoi" zegt Sofie die verlegen voor de deur staat. De mevrouw antwoordt: "Hoi, wat komt u hier doen?" "Ik moet hier Gerard even spreken" zegt Sofie. "Ik zal hem even halen, één momentje" zegt de mevrouw. Even later komt Gerard naar buiten lopen. "Zo, dus jij wou me spreken?" zei Gerard. "Ehm, ja, klopt." Sofie was gespannen. "Laten we even op het bankje gaan zitten" zei Sofie. "U bent eenzaam en ik zou dat graag willen veranderen. Het is al bijna Kerst en ik vind het vervelend dat u dan eenzaam bent. Ik ga u daarbij helpen, want dit kan zo niet langer." Gerard was verbaasd maar tegelijkertijd heel blij. "Meisje, wat fijn dat je daar mee komt. Ik ben al heel lang alleen en mijn droom is altijd om Kerst met iemand samen te vieren. Dank je wel."
Op Kerstavond..........
Wat Gerard had gewenst was uitgekomen. Hij loopt naar voren. Iedereen van Gerard's familie behalve zijn vrouw was erbij, ook Sofie. "Ik wil jullie allemaal bedanken dat jullie hier zijn gekomen voor mij. Ik was altijd al eenzaam, maar door Sofie is alles veranderd. Dank je wel daarvoor. Jullie maken mij hier echt gelukkig van. Nou, eet smakelijk!" Sofie zegt: "Ik ben blij dat alles goed is gekomen, dank zij iedereen!"