Kerst binnen de protestantse gemeente

RUURLO – Niet voor niets praten we over de donkere dagen voor kerst. En hoewel het na kerst letterlijk gezien 's avonds nog even vroeg donker wordt, is alles toch anders, want opnieuw hebben we gevierd dat nu meer dan 2000 jaar geleden Jezus geboren is in een stal in Bethlehem; in een stal, omdat er voor hem geen plaats was in de herberg.

Zijn geboorte staat voor een nieuw begin en een nieuwe hoop, hoe klein en kwetsbaar het Kind in de Kribbe ook is. Daarom is het thema van de kerstnachtdienst dit jaar 'Het wordt licht'. Met dit thema als uitgangspunt wil de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem op kerstavond 24 december in de Dorpskerk zijn komst op onze aarde vieren. Deze kerstnachtdienst begint om 22.00 uur: voorganger is Ds. Tinus Gaastra en het gospelkoor Inspiration uit Vorden verleent haar enthousiaste muzikale medewerking. Op eerste kerstdag is er ook een dienst in de Dorpskerk. Deze dienst begint om 10.00 uur; voorganger is Ds. Tinus Gaastra en de Cantorij onder leiding van Dirk Zwart werkt aan deze dienst mee. Het onderwerp van deze dienst is 'Kom, de wereld wacht'. Iedereen is van harte in beide of één van deze diensten! Het is één van de laatste kansen om de Dorpskerk in 'haar oude staat' te zien. Per 2 januari gaat de kerk immers voor een aantal maanden dicht in verband met een ingrijpende herinrichting


DE-punten en oude geld voor goede doelen

RUURLO/BARCHEM - Wie nog DE-punten over heeft of oud, vreemd geld kan dit inleveren bij diverse supermarkten in de regio.

De Douwe Egberts punten worden omgezet in pakken koffie voor de voedselbanken. Het waardeloze geld (munten en papier),wordt gebruikt voor de Lions actie om staaroperaties te bekostigen in de derde wereldlanden. Info daarover is te vinden op vreemdgeldblinden@lions.nl. De acties duren tot 1 januari komend jaar. De adressen waar de inzameldozen staan zijn: AH en Plus in Lochem; Plus in Laren; Spar in Harfsen; Attent in Barchem; Coop en Plus in Ruurlo en AH in Borculo.

Info: 0573-459823 of 0545-271918.