Zonnebloemmiddag Geesteren-Gelselaar zeer geslaagd

GEESTEREN/GELSELAAR - De sneeuw en de hevige regenbuien konden woensdag middag de gasten niet weerhouden om deel te nemen aan het stamppot buffet van de Zonnebloem afdeling Geesteren/Gelselaar.

Het dorpshuus Gelster liep om 14.00 uur dan ook snel vol. De 'delle' was gezellig aangekleed in kerstsfeer en het was er aangenaam warm.
Onder het genot van koffie en thee met een kerstkrans van de 'marktbakker' werd gezellig bijgepraat en gespeculeerd op wat het buffet allemaal te bieden zou hebben.
Voor dat over gegaan werd tot een drankje heette de voorzitster Jannie Kreunen de aanwezigen hartelijk welkom en wenste ieder een gezellige, smaakvolle middag.
Mede dankzij de gulle gaven van de Emté, AH, Groenteman Liebrand en de marktkooplui uit Borculo en Fa.Daalwijk uit Geesteren, die zorgden voor diverse ingrediënten en de aardappels, lukte het de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Geesteren/Gelselaar om een voortreffelijk stamppot buffet op tafel te brengen, compleet met soep vooraf en toetje toe.
Alles wat de stamppot zo lekker maakt was aanwezig: (rook)worst, speklap, spekjes, stoofpeertjes, uitjes en augurken.
Terwijl Mieneke en Loura hun uiterste best deden in de keuken om er iets geweldigs van te maken, werden de gasten bezig gehouden met het voordragen van enkele gedichten door Jannie Kreunen en werd door Lidy Brandenbarg een kerstverhaal voor gelezen.
Natuurlijk ontbrak het glaasje fris of het advocaatje met slagroom niet.
Aan het eind kregen alle vrijwilligers een daverend applaus van de gasten voor het geweldige buffet en de organisatie. De voorzitter sloot de middag af, en dankte natuurlijk alle gasten voor de komst en de vrijwilligsters voor hun inzet. Alle aanwezigen ontvingen bij het naar huis gaan een kleine attentie van de organiserende afdeling.