Goede omstandigheden voor de lopers tijdens de OVM-Deo Loop, afgelopen weekend. Foto: PR Deo
Goede omstandigheden voor de lopers tijdens de OVM-Deo Loop, afgelopen weekend. Foto: PR Deo Foto:

VV Ruurlo haalt oud
papier op

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo haalt zaterdag 23 december weer het oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo op. De voetballers maken steevast op de vierde zaterdagmorgen van de maand een rondgang door het dorp. Men wordt verzocht het papier 's morgens gebundeld of in dozen aan de weg te zetten. Het papier niet in plastic zakken of houten kistjes doen. Deze worden niet meegenomen. De oud-papier ophalers wijzen er op dat het papier vanaf 8.30 uur wordt opgehaald. Als het papier later aan de weg wordt gezet bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden. Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud-papier en –kleding storten in een van de containers die op sportpark 't Rikkelder staan opgesteld. Volgend jaar vinden de inzamelingen op zaterdag 27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april, 26 mei, 23 juni; 28 juli, 25 augustus, 22 september, 27 oktober, 24 november en 22 december plaats.


OVM-DEO-loop weer groot succes

BORCULO - Op zaterdag 16 december vond onder prima omstandigheden de 37e OVM-DEO-loop plaats. Ondanks de sneeuw- en regenval van de afgelopen periode waren de omstandigheden prima en was er sprake van een echte crossloop door de bossen en heide in de Dijkhoek.

Om 1 uur startte de kidsrun, waarbij zo'n 35 kinderen, al dan niet begeleid door een papa of mama, een afstand van 1,6 km aflegden. Het snelst bij de jongens was Sven Meinen uit Aalten, bij de meisjes won Linde Geltink. Alle jeugdige deelnemers ontvingen na de finish een herinneringsmedaille.

Om 13.30 uur volgde de start voor de overige afstanden en gingen bijna 250 hardlopers en hardloopsters op pad door de Borculose velden en bossen.
De winnaars waren (per afstand): 4.9 km: Henri Weenk uit Borculo en Diana Luijrink uit Neede, 9.1 km: Jorn Geerligs uit Borculo en Khily Groot Zevert uit Wehl, 12.7 km: Edwin Ruumpol uit Borculo en Anne Oltvoort uit Borculo.
Bij de finish was er een kop welverdiende warme bouillon en een stuk fruit voor de deelnemers. Ook werden de uitslagen dit jaar voor het eerst direct gepresenteerd op een beeldscherm bij de finish.
De loop werd mede mogelijk gemaakt door OVM, Albert Heijn Borculo, Intersport Borculo, Pins & More, Buro Feel en Electroworld Hogeweg.
De complete uitslag en foto's van de loop zijn te vinden via www.vvdeo.nl.


Humanitas BOR
zoekt vrijwilligers

BERKELLAND - Humanitas wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. Bij BOR Humanitas begeleidt men stapsgewijze, samen met getrainde vrijwilligers, de omgang tussen kinderen en uitwonende ouders, die daarbij tijdelijk steun kunnen gebruiken. Voor deze functie worden vrijwilligers gezocht.

Als BOR-vrijwilliger is men aanwezig bij de omgang tussen kinderen en hun ouders. De vrijwilliger begeleidt hen een dagdeel per twee weken gedurende drie tot zes maanden. De vrijwilliger moet ervaring hebben in het opvoeden van kinderen. Men moet enige levenservaring hebben en goede sociale vaardigheden zoals goed kunnen luisteren en contact leggen. Men moet zorgvuldig om kunnen gaan met privacy gevoelige gegevens en ongeveer zes uur per drie weken beschikbaar zijn. Meer info bij: Coördinator Bianca Beks-Leussenkamp, b.beks-leussenkamp@humanitas.nl, tel. 06 - 534 96 119.