De stand van de Achterhoek stond volop in de aandacht. Foto: PR
De stand van de Achterhoek stond volop in de aandacht. Foto: PR

Achterhoek laat zich zien op
Vakantiebeurs 2017 in Utrecht

ACHTERHOEK - De Achterhoek was dit jaar groots aanwezig op de Vakantiebeurs van 10 tot en met 15 januari in Utrecht. Op het Holland Paviljoen in Hal 11 kon men niet om de regio heen. De beursstand van ruim 13 meter breed trok flink de aandacht. Stichting Achterhoek Toerisme heeft deze deelname geïnitieerd in samenwerking met een aantal partners uit de Achterhoek. Zo waren in de stand ook Marveld Recreatie, Camping Vreehorst, Camping De Twee Bruggen, Montferland en Nationaal Landschap Winterswijk te vinden. Zij presenteren zich op deze manier onder de vlag van de Achterhoek.

De Achterhoek presenteerde op de Vakantiebeurs haar activiteiten voor 2017. Zo was er informatie te vinden over hotels en campings, maar ook over asperges eten. Niet alleen culinaire liefhebbers kunnen in de Achterhoek hun hart ophalen, men kon op de Vakantiebeurs ook informatie vinden over B&B's, wijngaarden, theetuinen en streekproducten. Voor de cultuurliefhebber is er in de Achterhoek eveneens veel te zien. Dat werd bewezen met een brochure waarin de 24 Achterhoekse musea zich presenteren.

Nieuw: Kids
Stichting Achterhoek Toerisme presenteerde op de Vakantiebeurs ook het nieuwste project dat gericht is op kinderen. Van klauteren in een klimbos tot een dagje (binnen)speeltuin, van wandelen met een ezel tot de leukste musea. En dan zijn er ook nog ruim 30 avontuurlijke kinderroutes om uit te kiezen. Er zijn zelfs vijf themafiguren op basis van Achterhoekse dieren tot leven gewekt voor de kinderen. Twee van deze mascottes waren aanwezig tijdens de beurs.
Na de Vakantiebeurs is de Achterhoek in een gezamenlijke Gelderse Streken stand te vinden op de Vakantiesalon in Antwerpen, Fiets- en Wandelbeurs Utrecht en de Fiets- en Wandelbeurs Gent (Vlaanderen).