De organisatie van de survivalrun in Beltrum wil terugkijken en een blik in de toekomst werpen tijdens een Survivalcafé. Foto: archief Achterhoek Nieuws
De organisatie van de survivalrun in Beltrum wil terugkijken en een blik in de toekomst werpen tijdens een Survivalcafé. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Bouwen aan toekomst van de survivalrun in Beltrum


BELTRUM - Stichting Survival Beltrum (SSB) houdt op maandagavond 20 februari vanaf 20.00 uur bij 't Noasman, gelegen aan de Meenweg 4 in Beltrum, het Survival Café. Dit is de gelegenheid voor deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en ouders van de jeugd om hun mening te geven over de survivalrun in Beltrum.

Overal in de Achterhoek is sprake van krimp. Behalve bij de survival in Beltrum. De survivalrun Beltrum knalt uit haar voegen. Hoe kan dat? De sport is populairder dan ooit tevoren. De inschrijvingen voor de verschillende afstanden waren al snel uitverkocht. Loopt de survivalrun Beltrum tegen de grenzen van haar mogelijkheden aan? In geen geval! Er zijn suggesties om de survivalrun verder te laten groeien. Met uitbreiding voor de jeugd, professionele jeugdtraining en efficiënter gebruik van de hindernissen. De initiatiefnemers hebben hun plannen goed voorbereid. Tijdens het Survival Café ontvouwen ze hun ideeën.Het Survival Café is een mooie gelegenheid om nog eens na te genieten van het meest indrukwekkende sportevenement in de Achterhoek. De survivalrun in Beltrum is een heroïsche wedstrijd. Die moet je eens in je leven gelopen hebben. Op maandag 20 februari werpen de organisatoren een blik in de toekomst. Iedereen is van harte welkom.
Voor meer informatie over het Survival Café kan men contact opnemen met Mark Ribbers (voorzitter): 06 13 06 63 15 of Stef Beunk (commissielid): 06 514 900 52.


Groep 1 en 2 Sterrenboog krijgen
gymles van Vios Gym

BELTRUM - Vios gymnastiek verzorgde op dinsdag 7 februari een sport introductieles voor groep 1 en 2 van basisschool 'de Sterrenboog'. Voor de vereniging was dit een mooie gelegenheid om de jeugd kennis te laten maken met gymnastiek. Deze jongste kinderen deden erg goed mee, fanatiek werd er geklommen, gekropen en gerend. De sportintroles was echt een uitje voor deze groepen omdat zij normaal de gymles op school hebben. Kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast.

Gymnastiek biedt een goede aanvulling voor de motorische en mentale ontwikkeling van het kind, in de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Ook worden tijdens de lessen sociale kwaliteiten gestimuleerd (op de beurt wachten, in de kring zitten etc.). Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Bij Vios Gym kunnen (jonge) kinderen (vanaf dat ze kunnen lopen) tot maximaal vier jaar bewegen op de vrijdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur bij de ouder- en kindgym. Voor de schoolgaande jeugd zijn er de gymuren op de vrijdagmiddag. Tussen 14.45 en 19.00 uur zijn er verschillende jongens- en meidengroepen (ingedeeld naar leeftijd). Samen gymmen op verschillende toestellen en ook spelvormen komen aan bod. Op vrijdag van 17.30 tot 19.00 uur zijn jongens en meiden (vanaf 9-10 jaar) welkom bij de springgroep. Bedoeld voor kids met een beetje lef die eens iets anders willen. Wie conditie op wil bouwen kan terecht bij de conditiegroep op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. Voor een fanatiek uur gymnastiek waarbij het sociale aspect ook zeker meespeelt bezoeken belangstellenden één van de uren (voor volwassenen) op de woensdagavond. De heren beginnen om 18.30 uur, aansluitend de dames van 19.30 tot 20.30 uur en als laatste die avond de gemengde groep tot 21.30 uur. Voor senioren is er op de woensdagochtend (09.30 uur) gymnastiek. Nadien om 10.30 uur sluiten aanwezigen altijd af met een kop koffie.