Prins Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens. Foto: PR Holtkleuvers
Prins Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens. Foto: PR Holtkleuvers

Holtkleuvers trappen eeuwfeest Holterhoek af

Holterhoek - Een hechte gemeenschap waar het goed toeven is. Zowel in goede als in slechte tijden zijn de Holterhoekers er voor elkaar. Aankomende zaterdag is het groot feest 'in d'n Holterhook,' als het jaarlijkse carnavalsfeest wederom 'duftig' gevierd gaat worden. Onder leiding van Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens zal de toon direct al gezet worden, voordat de nieuwe hoogheden hun intrede zullen doen. Nog één avond gaan zij vol gas om hun motto waar te maken: 'Plopper de Plop wej zet Holterhook op zien kop.'

Door Henri Walterbos

President Theo Huls heeft zijn schoenen al een tijdje in het vet staan. "We zijn groot carnavalsliefhebbers, gaan graag naar Groenlo volgende week, maar eerst ons eigen carnavalsfeest. Het mooie bij ons is dat alles op één avond plaatsvindt." Het belooft volgens Huls deze keer een wel zeer bijzondere carnavalsavond te worden. "Het is namelijk zo dat de volksfeestvereniging Holterhoek dit jaar haar 100 jarig bestaan viert. Wij als carnavalsvereniging zijn daar een onderdeel van. Er worden dit jaar heel wat festiviteiten georganiseerd omtrent het jubileum. Wij als Holtkleuvers trappen het jaar af met onze carnavalsavond."

Belangrijk onderdeel van de avond is de verkiezing van het nieuwe prinsenpaar. Ook in Holterhoek wordt er volop gespeculeerd. De avond bij café-zaal Grenszicht begint om 20.11 uur, met optredens van de Grensmarietjes, spectaculaire optredens uit eigen gelederen en een optreden van een bekende Grollenaar. "Wij hebben ook dit jaar weer geprobeerd er, met behulp van vele Holterhoekers, een prachtige avond van te maken. Als het net zo plezierig en spectaculair wordt als alle voorgaande jaren, zijn wij weer dik tevreden," lacht Theo Huls.


Zaterdagavond bij
Belhamels in nieuw jasje

BELTRUM - Onder aanvoering van Prins Hans en Adjudant Rogier is de carnavalszaterdagavond van de Belhamels in Beltrum in een nieuw jasje gegoten. Bij zaal Spilman wordt gebruikgemaakt van twee twee 'party-area's'.

De organisatie heeft in overleg met uitbater Els Bonenkamp van Spilman een nieuw concept in het leven geroepen. Daar waar het feest normaal plaatsvind in de zaal, wordt er dit gekozen voor twee feestzalen: het café en de spiegelzaal naast het café.

Het café wordt omgetoverd tot 'Rogiers Bierstube', de spiegelzaal wordt omgetoverd tot 'Hansies Party Halle', vernoemd naar de hoogheden van CV de Belhamels. "'Het nieuwe concept is gekozen om voor zowel jong als oud een leuk programma te bieden", aldus Prins Hans.

In de Bierstube is iedereen vanaf 20.30 uur welkom om te genieten van de Guitar Heroes, waarbij het Pianohouse concept wordt geïntroduceerd door Luuk en Dorus, bekend van de band Premium. "Natuurlijk super gaaf voor de iets oudere jeugd onder ons die rustig een biertje wil drinken met hun vrienden", aldus Adjudant Rogier, voor één keer de figuurlijke 'Baas van de Bierstube'.
In Hansie partyhalle zal het dak er vanaf 22.00 uur af 'gedraaid' worden door DJ Kay Heezen. "Kay draait bij de Radstake en op grote regionale feesten, het Beltrumse publiek is hem wel toevertrouwd!', aldus een enthousiaste Prins Hans.
"'Er volgt nog een ludieke PR actie, houdt daarom onze facebookpagina in de gaten", verklapt medeorganisator Luc Nijhuis.
Iedereen is van harte uitgenodigd op het feest op zaterdag 25 februari vanaf 20.30 uur bij zaal Spilman. Entree bedraagt 7 euro.


Twee feestlocaties bij Spilman op de carnavalszaterdag. Foto: PR