Cry Wolf Blues Band speelt in de Irish Pub. Foto: PR
Cry Wolf Blues Band speelt in de Irish Pub. Foto: PR Foto:

PowerBlues met de Cry Wolf Blues Band in de Irish Pub

EIBERGEN - De bekende bluesrockformatie Cry Wolf Blues Band verzorgt op zondag 26 maart een optreden in de 'Irish pub' Kerkstraat 2 in Eibergen. Vanaf 16.30 uur. zal de driemans powerbluesformatie bewerkingen van bestaande blues en bluesrock nummers brengen en eigen werk, waaronder nummers van hun laatste cd Running with the Wolfpack.

De mannen hebben niets te klagen over gebrek aan belangstelling: dubbelconcerten met buitenlandse bekenden zoals de Amerikaans blues-resonator-virtuoos Eric Sardinas, optredens door het hele land en met regelmaat is de band te zien en te beluisteren geweest op radio en televisie. Een uitgebreid artikel in 'Musicmaker', heeft zeker geholpen met de naamsbekendheid van de band. Sindsdien spelen ze niet alleen in café's maar ook in grotere zalen als De Gigant, Het Witte Theater en de Leidsche Gehoorzalen. "Het maakt ons echt niet uit waar we spelen, als we maar kunnen spelen want dat is onze passie. Het spelen in grote zalen heeft als voordeel dat alles goed geregeld is, maar er gaat niets boven het spelen in een kleine kroeg met een enthousiast publiek". De band is druk bezig met het schrijven van nieuw eigen werk.
Cry Wolf Blues Band bestaat uit: Hans Morelis, zang en gitaar; Bosco Streumer, bass en backing vocals; René Heus, drums. De bandleden komen oorspronkelijk uit respectievelijk Rotterdam, Utrecht en Amsterdam waar ieder hun eerste schreden op muzikaal gebied gezet hebben. Na in allerlei bands gespeeld te hebben, keerden ze negen jaar geleden weer terug naar hun oorspronkelijke passie; de blues en de bluesrock. Het kon niet uitblijven dat ze elkaar in het oosten van het land, waar ze inmiddels geruime tijd wonen, wisten te vinden en Cry Wolf Blues Band, was een feit. Ze ontwikkelden hun eigen stijl, die ze 'Powerblues' noemde.


www.crywolfbluesband.nl