Tijdens de opening werd een boomstam doorgezaagd. Foto: PR
Tijdens de opening werd een boomstam doorgezaagd. Foto: PR Foto:

Koning en dokter in de kerk

EIBERGEN - De expositie Beroepen uit de Bijbel werd vrijdag geopend in De Oude MattheĆ¼s in Eibergen. En dat werd op symbolische wijze gedaan, namelijk door een boomstam door te zagen.

Leerlingen van de Juliana en het Sterrenpalet zijn met beroepen uit de bijbel creatief aan de slag gegaan. Er is een heel mooie verzameling ontstaan van werkstukken waar iedereen hard aan heeft gewerkt. Soms is er letterlijk een beroep uitgebeeld, soms is het zoeken naar de betekenis van een werkstuk en sommige beroepen uit de bijbel zijn vertaald naar de moderne tijd. Er hangen kleurige hoeden, er is een dokter, een enorme vissersboot en er is letterlijk aan de weg getimmerd. Stuk voor stuk prachtige resultaten van de leerlingen van de Juliana en het Sterrenpalet.

Sinds 2010 organiseert de werkgroep School en Kerk van de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken, samen met de beide Protestantse kindcentrums de Juliana en het Sterrenpalet, jaarlijks een gezamenlijke activiteit waarbij ze op een creatieve en eigentijdse manier bezig zijn met kerk- en geloofsbeleving bij kinderen.


Informatieavond over tijdelijk gebruik bijgebouw Oldenkotte in Rekken

REKKEN - Tactus verslavingszorg gaat een kliniek in Enschede renoveren. Dat gebeurt in de periode van mei tot december 2017. Voor de activiteiten heeft Tactus tijdelijk onderdak gevonden in Rekken. Het gaat om 'Gebouw IV' aan de Kienvenneweg 18, een bijgebouw van de FPC Oldenkotte. Eigenaar van dat gebouw is het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Het pand wordt na afloop verwijderd. De gemeente, Tactus en de RVB gaan de omgeving informeren. Omwonenden binnen een omtrek van 1 kilometer zijn uitgenodigd. Via website, social media en het gemeentelijke katern BerkelBericht worden de andere belangstellenden uitgenodigd.

Lees verder op pagina 3