Volle kerk bij derde Concert bij Kaarslicht

NEEDE - Enthousiast publiek en enthousiaste muzikanten troffen elkaar afgelopen zaterdag weer in de Grote Kerk in Neede. Deze vorm van musiceren en concerteren wordt door het talrijke publiek gewaardeerd, ook al omdat de sfeervolle Grote Kerk zich hiertoe uitstekend leent. Toegankelijke muziek van alle tijden, van bekende componisten en songwriters werd ook nu weer uitgevoerd door negentien vaardige muzikanten en vocalisten uit Neede en Rietmolen.

De meeste deelnemers zijn verbonden aan plaatselijke zang- en muziekverenigingen en brachten een gevarieerd programma. Rustige en feestelijke muziek met en zonder een religieuze achtergrond wisselden elkaar af in een soepel tempo.
De instrumentalisten bespeelden accordeon, viool, trompet, trombone, dwarsfluit, harp, waldhoorn, gitaar/percussie en piano.

Zangers en zangeressen brachten, evenals de muzikanten hun liederen in solo's, duetten en ensembles, meestal begeleid door de pianist en muzikaal leider Wouter Munsterman. De artistieke leiding was weer toevertrouwd aan de enthousiaste vakvrouw Susan Waanders, die ook als zangeres en trompettiste optrad.

Kortom: publiek en deelnemers zullen ook dit concert nog lang koesteren in hun herinnering, zoals na afloop werd gehoord, ook in de gezellige nazit in gebouw Diekgraven.