Blijdschap bij judoka Naomi Overkamp (r): Voor de tweede keer op rij het sporttalent van Eibergen, Rekken en Beltrum. Foto: Ria Nijhof
Blijdschap bij judoka Naomi Overkamp (r): Voor de tweede keer op rij het sporttalent van Eibergen, Rekken en Beltrum. Foto: Ria Nijhof Foto:

Naomi Overkamp sporttalent 2016

EIBERGEN - Tijdens de Rotor Sportverkiezing 2016 is de Eibergse Naomi Overkamp in het Hof van Eckberge voor de tweede keer benoemd tot sporttalent van het jaar.

Door Susanne ten Have

Voor de categorie sporttalent, waar jeugdige sporters geƫerd worden voor hun mooie prestaties, nomineerde de jury zijn maar liefst 18 begaafde sportievelingen. Maar het was de judoka Naomi Overkamp die dit keer de prijs voor Eibergs sporttalent mee mag nemen naar huis. Voor Naomi zelfs de tweede keer, want in 2015 kreeg zij deze eretitel ook al toegewezen. Dit tot grote verrassing van de 15-jarige. "Toen ik mijn foto op het grote scherm zag staan, dacht ik eerst dat ze een fout hadden gemaakt met de vorige keer", zegt Naomi met gepaste trots. Naomi judoot sinds een paar maanden ook op Europees niveau en mag ze voor Nederland uitkomen op de European Cadet Cups. Ze speelde al wedstrijden in Zagreb en in het Spaanse Fuengirola. Reden genoeg voor de jury om Naomi ook te benoemen als sporttalent van Eibergen, Rekken en Beltrum. "Misschien dat ze mij daarom hebben gekozen, ik ben in ieder geval blij met deze titel", vertelt Naomi over de verkiezing.
Voor Naomi zijn nog genoeg prijzen te halen. "De wedstrijden op Europees niveau zijn een stuk zwaarder, maar ik bekijk het stapje voor stapje. Ik zie het als een nieuwe uitdaging en ik leer ook heel veel nieuwe mensen kennen."