De opvolgers van Gerrie Schäperclaus: Tim ten pas en Khaled al Aswad. Foto: PR
De opvolgers van Gerrie Schäperclaus: Tim ten pas en Khaled al Aswad. Foto: PR Foto:

Trainer/coach Schäperclaus
vertrekt bij Fysio Boermerang

Opvolgers zijn Tim ten pas en Khaled al Aswad

EIBERGEN - Maar liefst veertig jaar is Gerrie Schäperclaus inmiddels actief in de volleybalwereld. Vijfentwintig jaar als speelster en tien jaar als trainster/coach. Zij is drie jaar als trainster/coach bezig geweest met alle jeugdteams van Boemerang, vier jaar met het tweede damesteam, waarmee ze kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse en de laatste drieënhalf jaar als trainster/coach van dames I. Gerrie heeft besloten te stoppen.

Toen zij de verantwoordelijkheid over het vlaggenschip van Boemerang overnam bungelde het onderaan in de derde divisie. Zij slaagde erin het team in deze divisie te houden en het jaar daarop stapte zij met het team de tweede divisie in via de promotie/degratieregeling. Van het team heeft zij een stabiel tweede divisieteam gemaakt. Opmerkelijk is dat de kern van het team bestaande uit een 5-tal speelsters samen met haar het hele traject heeft meegemaakt.

Terugkijkend is Gerrie vooral tevreden over het grote aantal jeugdspeelsters dat zij heeft mogen opleiden tot goede volleybalsters. Jammer genoeg zijn velen daarvan vaak door studie uitgevlogen naar andere clubs. Haar eigen dochter is daarvan het jongste voorbeeld. Lisa is klaar voor het grote werk, maar verlaat samen met haar trainster/coach Fysio Eibergen-Boemerang doordat ze in Groningen gaat studeren. Gerrie Schäperclaus verdient een compliment voor de wijze waarop ze leiding heeft gegeven aan het team. Er waren zo goed als geen problemen of conflicten gedurende deze 3,5 jaar.

Nu stapt ze terug in de schaduw, geen trainingsverplichtingen meer en geen zaterdagen als coach op de bank. "Het zal wennen worden, maar ik kies hiervoor en heb een aantal leuke dingen op het programma staan, dus vervelen zal ik me niet", aldus Gerrie. Op de vraag of ze nog een keer terugkomt als trainster/coach, blijft het even stil en dan: "Nou wie weet, maar ik ben daarin wel selectief".

Met Gerrie Schäperclaus, stoppen ook assistent trainer Adwin Koch en teambegeleidster Myra ter Beek.

De taken van Gerrie Schäperclaus worden vanaf mei 2017 overgenomen door een duo. Het eerste damesteam krijgt een hoofdtrainer/coach, Tim ten Pas en een co-trainer/coach, Khaled al Aswad.
Bestuur en T.C. zijn verheugd dat men dit ervaren duo heeft kunnen aantrekken voor komende seizoen. Tim ten Pas stond hoog op de verlanglijst van de speelsters. Hij is een ervaren trainer die zijn sporen heeft verdiend bij Wivoc Winterswijk, BVC Barchem, Longa Lichtenvoorde en BOVO Aalten. Met het damesteam van deze vereniging werd hij kampioen en promoveerde hij 2016 naar de derde divisie. Tim is 35 jaar, woonachtig in Winterswijk, gehuwd en vader van 2 kinderen.

Co-trainer wordt Khaled al Aswad. Khaled is afkomstig uit Syrië. Een paar jaar geleden is hij met zijn gezin gevlucht naar Nederland en na wat omzwervingen woont hij nu in Eibergen. Khaled is een ervaren volleyballer/trainer. In Syrië heeft hij rond de 100 wedstrijden met het nationale team gespeeld en verder was hij professioneel volleyballer in Libanon en Dubai. In Syrië heeft hij zijn opleiding tot trainer gevolgd. Khaled traint op dit moment het jongens A-team van het samenwerkingsverband HaDyBo. Hij is 40 jaar en heeft 3 kinderen.

Het kennismakingsgesprek met de selectie is zaterdag 18 maart positief verlopen. Tim vindt het een goede en degelijke selectie, die enthousiast is en bereid is hard te gaan werken. Hij heeft zijn plannen en doelen gepresenteerd voor het komende seizoen. Het team moet een stap hoger dan in het seizoen 2016-2017 en richting subtop gaan. De meiden van Fysio Eibergen-Boemerang kunnen zich daar in vinden.


Open dag bij Golfclub Berkelland

BERKELLAND - Het ledental van de Golfclub Berkelland is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Maar zoals bij elke club geldt ook hier 'hoe meer zielen hoe meer vreugd'. Daarom houdt de club op zondag 9 april een open dag, zodat belangstellenden een kijkje kunnen komen nemen. De golfbaan langs de Berkel van Shortgolf Berkelland (achter 't Vunderink) in Eibergen is de thuisbasis van de club.

De leden kunnen hier elke dag van de week terecht om aan hun techniek te schaven of gewoon lekker met elkaar in de vrije natuur een balletje te slaan.
Tegelijkertijd nemen veel (nieuwe) leden golflessen van de ervaren en enthousiaste instructeur. Dat alles om uiteindelijk met zo min mogelijk slagen de baan met de 18 holes af te kunnen leggen.

De baan in Eibergen is een zogenaamde par-3 shortgolfbaan; wat zoveel wil zeggen dat het in principe mogelijk is om het parcours met de 18 holes af te leggen met in totaal (18x3=) 54 slagen. De shortgolfbaan is zeer overzichtelijk; de 18 holes hebben een lengte variërend tussen 42 en 85 meter. Ook is er de mogelijkheid een lange 9 holes ronde te lopen, daarbij variëren de afstanden tussen de 67 en 136 meter. De Golfclub Berkelland organiseert gedurende het hele jaar activiteiten met en voor de leden. Activiteiten die uiteraard altijd in het teken staan van samen bezig zijn met de gemeenschappelijke hobby: golfen.

Zondag 9 april houdt Shortgolf Berkelland de jaarlijkse open dag. Iedereen kan dan tussen 11.00 en 17.00 helemaal gratis komen kennismaken met de golfsport.
Ook leden van de Golfclub Berkelland zijn zondag tijdens die open dag aanwezig om de bezoekers te informeren of indien nodig te helpen met de eerste stappen als golfer.