Eigenaar Estrella van Liere (l) en workshopkoks Ronald Marteau, Marloes van Nistelrooij en René van Ark. Foto: Rob Weeber
Eigenaar Estrella van Liere (l) en workshopkoks Ronald Marteau, Marloes van Nistelrooij en René van Ark. Foto: Rob Weeber Foto:

Studio 16 brengt de wereld naar de mensen

NEEDE – Het is alweer bijna anderhalf jaar geleden dat Estrella van Liere en Regine ter Braak Studio 16 openden in Neede. De bedoeling was een multifunctionele sfeervolle ontmoetingsruimte te creëren waar vooral de aandacht voor de bezoeker centraal staat. Of dit nu voor een kop koffie, een vergadering, een training, een kinderfeestje, een wijnproeverij of een kookworkshop is, gastvrijheid en beleving staan bij Studio 16 met stip op nummer één.

Door Rob Weeber

"Gastvrijheid zit in mijn bloed", legt Estrella uit. "Ik kom oorspronkelijk uit Spanje waar begrippen als gezelligheid, gastvrijheid en aandacht voor elkaar een diepere betekenis hebben dan in de meeste Noord-Europese landen. Die sfeer probeer ik over te brengen bij alles wat ik doe, zowel met Studio 16 als met mijn andere bedrijf Madeby Eetbeleving. Het geheel moet kloppen. Daarbij horen ook kwaliteit, inventiviteit en authenticiteit. Zonder deze begrippen kun je je niet voldoende onderscheiden."

Gastvrijheid en beleving met stip op nummer één

Met de opgedane kennis met Madeby Eetbeleving is het natuurlijk niet verwonderlijk dat Studio 16 ook steeds meer op het gebied van eetbeleving organiseert. Aan tafel zitten koks die regelmatig daar in de keuken staan. Allemaal hebben ze gemeen dat ze met hun originele bedrijf iets toevoegen aan de speciale sfeerbeleving van Studio 16. Hun werkwijze past ook in de opkomende trend van uit eten gaan, de gezelligheid van het samen zijn, met vrienden, familie of collega's, combineren met het zelf bereiden van je maaltijd.
Als eerste is daar natuurlijk Estrella zelf die kookworkshops op basis van de hedendaagse Spaanse keuken organiseert. De deelnemers leren aan de hand van haar oude familierecepten Tapas, kleine, authentieke gerechtjes, maken. De ingrediënten zijn stuk voor stuk Spaanse producten en worden deels zelf geïmporteerd.
Marloes van Nistelrooij komt uit Eibergen en heeft sinds januari 2016 haar eigen bedrijf 'Koken met Marloes' waarmee ze op locatie kookt. Afkomstig uit professionele keukens in Enschede en Eibergen, organiseert zijn nu diverse soorten kookworkshops, waaronder een workshop high tea en glutenvrij. Zie ook www.kokenmetmarloes.nl.
René van Ark uit Neede runt samen met Rob Stevens 'Pizzatrain'. Na hun opleiding pizza bakken in London bij de beroemde Siciliaan Francesco Santocano, hebben ze zich toegelegd op het serveren van antipasti, pastagerechten en pizza's op locatie. Tevens verzorgen zij catering en een workshop pizza bakken. Zij serveren pure Italiaanse kwaliteit, met naast pizza's bijvoorbeeld ook een paddenstoelen- of garnalenpasta. Zie ook www.pizzatrain.nl.
Onder de naam 'Kookgek kookt' organiseert Ronald Marteau kookworkshops met Indische gerechten, de keuken waar hij mee is opgegroeid. Bijvoorbeeld leert hij de deelnemers hoe je een echte loempia maakt of een heerlijke authentieke stoofpot. Naast het koken op locatie verzorgt hij ook catering voor gezelschappen tot 50 personen. De voorbereiding begint bij hem thuis, het afmaken geschiedt op locatie. Zijn favoriete gerecht bestaat uit een combinatie van witvis met witte cocosrijst en licht curry van tropisch fruit.
Nadja van den Berg verzorgt met haar bedrijf Cucin@casa pure en originele Italiaanse gerechten en maakt onder andere gebruik van de techniek slow cooking. Zij is bijzonder geïnteresseerd in de weg die het voedsel aflegt tot uiteindelijk de verwerking tot eindproduct. Zie ook www.cucinacasa.nl.
Studio 16 introduceert binnenkort een nieuwe eetbeleving, het 'Aanschuifdiner'. Het is voor iedereen bedoeld die de dagelijkse eetsleur wil doorbreken of zijn maaltijd in gezelschap wil doorbrengen. Het belooft trendy en afwisselend te zijn, waarbij steeds een andere kok aan het roer staat. Kortom, Studio 16 is veelzijdig met nadruk op kwaliteit, authenticiteit en vooral ook sfeerbeleving en aandacht voor de mens.


www.studiozestien.nl