Het kampioensteam van 't Broek in de vierde klasse van de AKF met (vlnr) Tonny Hukker, Albert Hartelman, Wim Sprukkelhorst en Ap Ooijman. Foto: PR
Het kampioensteam van 't Broek in de vierde klasse van de AKF met (vlnr) Tonny Hukker, Albert Hartelman, Wim Sprukkelhorst en Ap Ooijman. Foto: PR Foto:

Zwolle pakt titel in AKF
klootschietcompetitie

REGIO – De Achterhoekse klootschietcompetitie kende vorig weekeinde in de eerste klasse een spannende ontknoping. Het Lochemse Klein Dochteren moest vijf schot goed maken op het Groenlose Zwolle om kampioen te worden. In een directe onderlinge confrontatie lukte dit echter niet. Klein Dochteren won wel de laatste wedstrijd vanuit Haarlo op de Needse Berg met een schot maar moet genoegen nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking. De onderlinge confrontatie vormde een mooie afsluiting van de AKF competitie.

Respelhoek uit Geesteren behaalde met de score van 54 schoten een derde plaats. Een plaats die ook in de eindstand van de competitie behaald werd. Eibergen verdedigde een kleine voorsprong op Zwolle 3. Dit lukte met een score van 59 schoten net niet en zij wisselden daarmee van plaats vier in voor naar plaats vijf in de einduitslag. De mannen van 't Broek uit Ruurlo behaalden met een score van 59 schoten een zevende plaats. Een plaats lager dan in de eindstand waar men als zesde eindigde. 't Broek 2 was minder op dreef en werd tiende en laatste. Een plaatsje lager dan die men in de eindrangschikking bekleed. Onderlingen uit Haarlo behaalde met een mooie score van 56 schoten de vijfde plaats. Net niet voldoende om Zwolle 2 te passeren in de totaaluitslag. Nu bleef men achtste in de eindrangschikking.

Overige
Ook in de overige klassen werd weer als vanouds gestreden om de dagwinst en natuurlijk om de titels die te vergeven waren. In de tweede klasse waren de verschillen ditmaal redelijk groot. Dagwinnaar 't Broek 3 liet met 58 schoten zien dat ze niet voor niets als tweede eindigden. Kampioen Klein Dochteren 2 (60 schoten) werd in een direct duel met twee schoten verslagen door het team uit 't Ruurlose Broek. Dijkhoek uit Borculo scoorde met 64 schoten een achtste plaats. Dit team eindigde op een zevende plaats in de tweede klasse. Heksenkring uit Barchem presteerde netjes zoals het gehele seizoen al het geval is. Een vijfde plaats in de dagstand (61 schoten) en evenzo een vijfde plaats in de totaaluitslag.

't Broek 4
In de derde klasse ging de titel naar Onderlingen 3 uit Haarlo. Dit team had maar liefst dertien schoten voorsprong op nummer twee Eibergen 3. Ook de vierde klasse was een prooi voor een team uit Berkelland. De verschillen waren hier kleiner. Het gehele seizoen waren Heksenkring 2 en 't Broek 4 de twee sterkste teams. Door het verstek laten gaan van een wedstrijd door Heksenkring 2 kreeg 't Broek 4 de titel toch nog eenvoudig in haar bezit ondanks een zeer sterk slot van Heksenkring 2 in de laatste wedstrijd die maar liefst met zeven schoten verschil gewonnen werd. In de vijfde klasse ging de titel eveneens naar een team uit Berkelland. Hier was Respelhoek 5 uit Geesteren de beste van dit seizoen voor Onderlingen 4 dat op gepaste afstand volgde. Al met al kunnen de Berkellandse teams terug kijken op een goed verlopen klootschietseizoen 2016-2017.