De burgemeester test de waterpartij. Foto: Rob Stevens
De burgemeester test de waterpartij. Foto: Rob Stevens Foto:

Ongestoord spelen midden in de wijk

EIBERGEN - In het hart van de wijk 'Het simmelink' in Eibergen ligt speelplaats 'de Ham'. De speelplaats ligt in een kinderrijke buurt met twee basisscholen. Alle weilanden hadden vroeger veldnamen, net zoals boerderijen ook namen hadden.

Door Rob Stevens

Het veld dat op de plek van de speelplaats lag, heette vroeger 'De Ham'. Dankzij een innige samenwerking tussen de buurt, gemeente en financiƫle bijdragen van plaatselijke sponsoren is een vervallen speelplek de afgelopen maanden omgetoverd tot een fraai speelterrein. Bewoners van de wijk hebben de oude toestellen zelf ontmanteld en verwijderd. Woensdag vond de feestelijke opening plaats door burgemeester Joost van Oostrum die sprak van een "Mooi initiatief!"
Als openingsact had de Stuurgroep sport & spel "De Ham verzonnen dat de burgemeester, die bekend staat om zijn passie voor de wielersport, een rondje zou fietsen op de crossbaan. Maar voor dat plaats vond werd de burgemeester rondgeleid over het terrein en kreeg uitleg bij de diverse spelplekken en speeltoestellen. Onderweg werden her en der trossen ballonen 'losgelaten' en kregen kinderen gesponsorde cadeautjes uitgereikt als petjes, (basket)ballen, tafeltennisbatjes, etc.. Ook werd een door kunstenaar Maarten Berendsen uit cortenstaal vervaardigde herdenkingsplaquette onthuld.

Lees verder op pagina 3

De burgemeester fietst een rondje op de crossbaan. Foto: Rob Stevens