De koning en de koningin. Foto: Dick Lammers
De koning en de koningin. Foto: Dick Lammers Foto:

Expositie rond vijftigste verjaardag koning

EIBERGEN - Koning Willem-Alexander viert op 27 april zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan wordt er in 't Vunderink, Vunderinkslaan 3 in Eibergen een Oranje-expositie opgezet. Tijdens de expositie zijn voorwerpen te zien uit de verzameling over het koningshuis van Dick Lammers.

Een bijzondere attractie is de robe die Koningin Máxima droeg op Prinsjesdag 2014. Deze is tot in detail nagemaakt door coupeuse Aly Maas. Daarnaast zijn er foto's te zien die Dick Lammers heeft gemaakt bij talrijke gebeurtenissen rond het Koningshuis. Ook originele menukaarten en uitnodigingen zijn in de vitrines te vinden.
De expositie is van 23 april tot en met 25 mei (Hemelvaartsdag). Op zaterdag en zondag, maar ook op Koningsdag en Hemelvaartsdag is de expositie geopend. De openingstijden zijn van 13.30 tot 17.00 uur. Voor groepen is het mogelijk om te reserveren voor doordeweekse dagen en dit kan men doen bij 't Vunderink.

Op zaterdag 22 april zal 'Zijne Majesteit de Koning' ,in gezelschap van 'Hare Majesteit de Koningin', de openingshandeling verrichten. Het 'Koningspaar' arriveert om 14.30 uur bij 't Vunderink.

"Het is een mooi verhaal, eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar het klopt dan ook niet helemaal. Het hele bezoek zal in scene gezet worden, waarin tal van figuranten een rol zullen vervullen.
Te denken is aan de Commissaris van de Koning, een hofdame en beveiligers. Ook zullen zes motoren de stoet escorteren bij aankomst. De rol van Burgemeester van de Gemeente Berkelland zal ingevuld worden door de echte burgemeester. Een toezegging die het bezoek compleet maakt.", laat Dick Lammers weten. "Het zal een prachtig schouwspel worden en een ieder is dan ook van harte welkom om dit bezoek, dat tot in detail zal worden nagespeeld, gade te slaan."
Om 15.30 uur vertrekt 'Koningspaar'.