De burgemeester fietst een rondje op de crossbaan. Foto: Rob Stevens
De burgemeester fietst een rondje op de crossbaan. Foto: Rob Stevens Foto:

Speelplek geopend door burgemeester op de fiets

EIBERGEN - In het hart van de wijk 'Het simmelink' in Eibergen ligt speelplaats 'de Ham'. De vernieuwde speelplek werd afgelopen week geopend.

Vervolg voorpagina

Vorig jaar al werd een sponsorloop georganiseerd om de nodige financiële speelruimte te creëren. Kinderen van de Julianschool en De Schakel plaatsten toen honderden haagbeukjes. Zo werden afzonderlijke percelen gecreëerd waar voor elke leeftijdsgroep speeltoestellen werden geposteerd. Er is een speelplaats met zand waar een waterpomp is geïnstalleerd. Zand en water betekent lekker kliederen! Er werd woensdag al druk gebruik van gemaakt. Het jongetje achter de waterpomp had alleen oog voor de pomp en kom maar moeilijk interesse opbrengen voor de langstrekkende burgemeester die een pet als cadeautje voor hem had. 'De Ham' beschikt verder over ook een kabelbaan, klim-speel-toestellen, een fietscrossbaan, trapveldje, basketbalveldje, tafeltennistafel, voetbalveld, etc.. Voor honden is een groenstrook langs de paden buiten de drie rijen dikke hagen gereserveerd waar deze hun behoefte kunnen doen. Daarvoor zijn speciale afvalbakken geposteerd. Zo hoopt men hondenpoep van de speelplaats te weren.
Eddy Jelsma van de Stuurgroep sport & spel is blij met wat er tot stand is gebracht maar denkt al weer verder over de toekomst van 'De Ham'. Eddy: "We hebben nog geen budget. Maar we zouden op den duur op deze plek ook graag voorzieningen voor ouderen zien om te bewegen en zo langer fit te blijven."
De haagbeuken lopen binnenkort uit. Het graszaad is net ingezaaid. Het zal niet lang meer duren of de zandheuvels van 'De Ham' veranderen in een groene glooiende vlakte met spelende kinderen. Met straks misschien ook nog oudere bewoners van de wijk. Luttele meters van huis, midden in de wijk. Kan het mooier?


Kampioenen buurt- en straatcompetitie bekend

EIBERGEN - Uitslagen van de vijfde schietwedstrijd in de Buurt- en Straatschietcompetitie 2017 (editie 35) georganiseerd door Schietvereniging de Kroon Eibergen geschoten op 28 maart & 30 maart zijn als volgt:

Wendy Ketterink uit team Hofvenners 1 heeft een score van 99 punten geschoten bij de dames. Mark Stokkers uit team DKDS1 en Niels Steinkamp uit team Hakketak 1 hebben beide ook de score van 99 punten geschoten bij de heren. Kampioenen per poule: poule 1 : Hakketak 1 met 1946 geschoten punten en 10 wedstrijdpunten. poule 2 : Hofvenners 1 met 1882 geschoten punten en 8 wedstrijdpunten. poule 3 : Hakketak 2 met 1876 geschoten punten en 9 wedstrijdpunten. poule 4 : Musketiers 1 met 1830 geschoten punten en 10 wedstrijdpunten. poule 5 : Togo 3 met 1781 geschoten punten en 8 wedstrijdpunten. poule 6 : Kooweide 2 met 1797 geschoten punten en 10 wedstrijdpunten. poule 7 : Kooweide 3 met 1713 geschoten punten en 8 wedstrijdpunten. De Kroon-Prijs wedstrijd wordt op dinsdag 4 april en donderdag 6 april as. verschoten. De finales worden donderdag 13 april verschoten. De prijsuitreiking is donderdag 20 april.


Prijzen voor de Molenruiters in Winterswijk en Markelo

REKKEN - Op de dressuurwedstrijd in Markelo zijn de ruiters en amazones van de Molenruiters uit rekken aan de start verschenen.

In de klasse ZZ licht. was er twee maal een eerste prijs voor Saskia Leusink met Varola.

Ook reden de Molenruiters op de springwedstrijd in Winterswijk. Ook daar werden er prijzen gewonnen. Bij de pony's in de klasse B was er een tweede prijs voor Mayke Leusink met Heurby.

Bij de paarden werd Chantal Leusink met Gino in de klasse L tiende. In de klasse Z/ZZ was er een eerste en een vierde prijs eveneens voor Chantal Leusink, maar dan met haar paard Edeling.

Molenruiters Rekken.