Daphne plaatst zich voor het NK. Foto: PR
Daphne plaatst zich voor het NK. Foto: PR Foto:

Politie controleert op snelheid

NEEDE/EIBERGEN -Zondagmorgen heeft de politie op twee locaties een snelheidscontrole gehouden. Op de Borculoseweg in Neede hield iedereen zich netjes aan de snelheid. Op de Bronbeekstraat in Eibergen was dit niet het geval. Op deze locatie hebben negen bestuurders een proces-verbaal gekregen.

Op de Bronbeekstraat in Eibergen is een snelheid van 30 kilometer per uur toegestaan. Agenten hebben bestuurders bekeurd die 15 kilometer per uur of meer te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 56 km/u. Hier gaat een correctie vanaf van 3 kilometer per uur, dit betekent een snelheidsoverschrijding van 23 kilometer per uur. Het bedrag voor deze bekeuring bedraagt €223,- plus €9,- administratiekosten.In verband met een landelijke actie kunnen weggebruikers rekening mee houden dat de politie de komende tijd op meerdere plaatsen binnen en buiten de bebouwde kom meer op snelheid gaat controleren.


Daphne Kolthof naar NK

NEEDE - Daphne Kolthof die turnt voor Ypsilon Doetinchem, heeft afgelopen weekend haar halve finale geturnd, waarbij deelneemsters zich konden kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap. Daphne komt uit in de tweede divisie senior supplement B. Tot de laatste ronde was het nog spannend of ze zich ging kwalificeren voor het NK. Ze begon stabiel op balk en kreeg 10.867 pt. Daarna vloer met 11.900 pt. Daarna op sprong met een score van 12.300 pt en als laatste onderdeel brug wat belangrijk was voor kwalificatie . Daphne kreeg een mooie score van 11.633 pt. Hierdoor kreeg ze een totaalscore van 46.700 punten . Ze eindigde op een tiende plaats, hierdoor heeft ze zich geplaatst voor het NK in Alphen aan de Rijn, want er plaatsten zich twaalf turnsters. Het is een uitstekende prestatie van Daphne, omdat ze door haar HBO studie, maar ongeveer 2 uur in de week kan trainen, terwijl andere deelneemsters meerdere uren trainen.