Zonnebloem kan iets doen voor mensen met een beperking met het geld van de loterij. Foto: PR
Zonnebloem kan iets doen voor mensen met een beperking met het geld van de loterij. Foto: PR Foto:

Nog meer prijzen in Zonnebloemloterij

EIBERGEN - Volgende week start weer de Zonnebloemloterij. Dit jaar met een fris nieuw prijzenpakket. Naast de bekende geldprijzen kunnen lotenkopers prachtige belevenissen winnen. Op maandag 9 oktober vindt de trekking plaats.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Eibergen komen van 1 tot met 18 juni de loten langs deur. Daarnaast zijn zij aanwezig op 15 en 16 juni bij de Plus supermarkt in Eibergen. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.

Activiteiten in Eibergen
Een groot deel van de opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond Eibergen. Een klein deel van de opbrengst besteedt de Zonnebloem aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties. Jaarlijks genieten 3.000 mensen met een lichamelijke beperking van een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is een aangepast cruiseschip de enige mogelijkheid om op vakantie te kunnen.

Zeg het met bloemen
Dit jaar maken inwoners van Eibergen niet alleen kans op de bekende 15.000 euro of andere geldprijzen. Ook zijn ze in de race voor andere mooie prijzen. Bijvoorbeeld een weekend weg, iPad, een elektrische fiets of een bos bloemen. Naast kans op deze mooie prijzen, ontvangt de lotenkoper dit jaar nog een extraatje. Namelijk een kortingsbon bij Topbloemen.nl. Deze korting is voor iedereen die een lot koopt en aan te vragen via www.zonnebloem.nl.

Trekking
De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 9 oktober. In de prijzenpot zitten meer dan 6.600 prijzen. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Belangstellenden kunnen die tot begin oktober ook bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij. Hier is ook meer informatie te vinden over het prijzenpakket.