Mark Rutte is uitgenodigd voor de Zwarte Cross.Foto: PR
Mark Rutte is uitgenodigd voor de Zwarte Cross.Foto: PR Foto:

Komt Mark Rutte brommers kieken op de Zwarte Cross?

LICHTENVOORDE - "Ik ga in elke geval de uitnodiging om naar de Zwarte Cross te komen, goed lezen". Dat waren de spontane woorden van een breeduit lachende Mark Rutte toen hij de brief zag waarin hij werd uitgenodigd door Tante Rikie en VVD Achterhoek om nader kennis te komen maken met dit landelijke bekende fenomeen in Lichtenvoorde.

Al in november werd Rutte uitgenodigd door Theo Hek en Birkitta Kortes van het bestuur van VVD Achterhoek om naar de Zwarte Cross te komen. De belofte om te zorgen voor een officiële uitnodiging werd dit weekend ingelost tijdens het landelijke VVD-congres op Papendal. Theo Hek: "Ook nu is het nog niet duidelijk wat tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juli de stand van zaken van de coalitie-onderhandelingen zal zijn. Wij hebben echter aangegeven, zowel aan Mark Rutte als Halbe Zijlstra, dat het ook goed is om eens een dag te ontspannen en daar leent dit festival met een prachtige mix van muziek, theater en motorcross, zich bij uitstek voor."
Ook Burgemeester Bronsvoort van Oost Gelre is enthousiast over de uitnodiging aan Mark Rutte omdat de Zwarte Cross precies laat zien waar de Achterhoek voor staat: "Vanuit een mooie traditie voortdurend op zoek naar verbetering en vernieuwing. Samen er hard aan werken, schouders eronder en vooral ook samen genieten van het resultaat. De gemeente Oost Gelre – evenementengemeente in de Achterhoek – biedt
hiervoor graag het decor."
"Érg leuk", waren de afsluitende woorden van Mark Rutte en de VVD'ers achten de kans dat hij daadwerkelijk komt 'brommers kieken' dan ook groot. De Zwarte Cross, de gemeente Oost Gelre en VVD Achterhoek zijn er helemaal klaar voor.