Er zijn maar liefst 24 tuinen opengesteld in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen. Foto: PR.
Er zijn maar liefst 24 tuinen opengesteld in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Open tuinenweekend Berkelland en Haaksbergen

BERKELLAND – Er zijn op zaterdag 17 en zondag 18 juni maar liefst 24 tuinen opengesteld in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen tijdens het Landelijke Open Tuinenweekend van de afdeling Berkelland/Haaksbergen. De tuinen zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven.

Voor de derde keer worden de tuinen gepresenteerd in een speciaal OTW boekje. Hierin is een kaartje opgenomen waarop men kan zien waar de tuinen zich bevinden. Daarnaast vindt men op de website www.ziemijntuin.nl alle actuele informatie over de tuinen die meedoen.
Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem of in het najaar met mooie tinten en een volwassen groei. In totaal zijn er 36 tuinen, op wisselende momenten, open.

De toegang tot de tuinen is komend weekend gratis en men betreedt de tuinen op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat de tuineigenaren hun uiterste best doen om de veiligheid van de bezoekers centraal te stellen. Honden zijn niet toegestaan. Wie kinderen meeneemt moet zelf toezicht houden.
Het gaat natuurlijk niet alleen om de plantjes, maar ook om de veiligheid van de kinderen. In sommige tuinen kan men een verfrissing (koffie, thee, limonade) krijgen. In de tuinomschrijving wordt dit aangegeven. Daarnaast zijn in een aantal tuinen plantjes te koop of kan men zaden krijgen.

Grenzeloos
Voor het eerst dit jaar presenteren drie Duitse tuinen uit Vreden zich in het boekje. Deze zijn ook komend weekend te bezoeken. Sommige tuinen bieden ook curiosa aan, of een combinatie met kunst in de tuin. Dit kan men ook vinden in de tuinpresentaties en op de website: www.ziemijntuin.nl. De boekjes zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV's van Berkelland en Haaksbergen en Lochem. Voor meer informatie: Herman Scharenberg, tel. 06-51558865.