Wethouder Van Haaren feliciteert het echtpaar Florijn-Korten. Foto: Rob Weeber
Wethouder Van Haaren feliciteert het echtpaar Florijn-Korten. Foto: Rob Weeber Foto:

Dubbeltjesdansen leidt tot 65-jarig huwelijk

NEEDE – Het was vorige week woensdag een heugelijke en zeker ook briljante dag, de huwelijksdag van het echtpaar Florijn-Korten. Zoals de meesten stellen uit die generatie begon de ontmoeting op de dansschool.

Door Rob Weeber

In dit geval in de Harmonie in Neede, tijdens het zogenaamde dubbeltjesdansen op de zondagavond. Bij gebrek aan entree moest men destijds een dubbeltje per dans betalen. De heer Florijn (1928) kwam uit Neede, mevrouw Korten (1927) uit Eibergen. Zij kwam op klompen gelopen met de schoenen in haar tas. Na het dansen liep hij haar galant weer terug naar Eibergen en was dan 's nachts om 2.00 uur weer thuis. In zijn jeugd was hij een goede voetballer en speelde vanaf zijn 17e in het eerste elftal van SP Neede. Zijn werkzame leven heeft hij bij Stork in Hengelo doorgebracht, waar hij 43 jaar als machinebankwerker werkzaam was. Zij kon in haar jeugd goed schaatsen en was iedereen op de Ballastput de baas op de afstand. Na het huwelijk bleef ze werkzaam in het huishouden. Het echtpaar kreeg drie zonen en een kleinzoon. Een zoon overleed helaas veel te vroeg op zijn 21e.
Ze wonen nog steeds in hun eerste huis aan de Fabrieksstraat.


Expositie tijdens
kerkopenstelling

NEEDE - De Grote Kerk in Neede is van 5 juli tot en met 23 augustus elke woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens de Nationale Jammarkt op 23 augustus van 11.00 tot 16.30 uur.

Vrijwilligers leiden de bezoekers rond in deze verrassend fraai gerenoveerde kerk en vertellen over het werk van deze levendige Protestantse Gemeente. Er is ruimte voor een moment van stilte of een gesprek en bezoekers kunnen luisteren naar orgelspel van de organisten Arend Koier en Ab Heuvelink.
De fotokunstenaar Geert van der Veer exposeert zijn foto's met als thema 'The beginning of the end?'

Christusbeelden
In de entree onder de toren zijn de pas gerestaureerde Christusbeelden uit de 15de eeuw te bewonderen, overigens ook buiten de woensdagmiddagen, elke dag van 9.00 tot 17.00 uur.


Vermiste huisdieren

Neede - King is een cypers/rood met witte kater, hij heeft een witte bles en vier witte pootjes, draagt een grijs vlooienenbandje, is gecastreerd, 2 jaar oud en wordt vermist in de Mr A F d S Lohmanstraat. in Neede.

In Ruurlo wordt Luna vermist op de Morsdijk. Ze is een zwart/witte poes, bovenkant kop zwart, witte snuit, zwart vlekje op kin, zwarte rug, ze is 2 jaar oud en gesteriliseerd.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088-0063305 of mailen naar: achterhoek@amivedi.com.


De kerk in Neede gaat open voor belangstellenden. Foto: PR