Mini Triatlon in Rekken. Foto: PR
Mini Triatlon in Rekken. Foto: PR Foto:

Mini Triatlon in Rekken

REKKEN - Op zaterdag 17 juni wordt in en om het Natuurbad in Rekken een mini triatlon gehouden. Net zoals de voorgaande keren zal de Olympische gedachte centraal staan, namelijk dat meedoen belangrijker is dan winnen. Kijken en de deelnemers aanmoedigen is natuurlijk ook leuk. De fietsroute is dit jaar volledig gewijzigd. De deelnemers komen nu vier keer voorbij.

De afstanden zijn 500 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en 4,5 kilometer hardlopen. De tijden worden bijgehouden. Vanaf 9.30 uur kunnen de deelnemers zich voorbereiden, al of niet met een bakje koffie. Om 10.30 uur klinkt het startschot. Na afloop staan er soep en broodjes klaar. Deelname kost € 9 zonder medaille en € 10 met medaille.
Als team inschrijven is ook mogelijk. In dat geval neemt ieder teamlid een afstand voor zijn of haar rekening.
Opgeven kan via onze website: www.zwembadrekken.nl. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers/teams.
Alle informatie over andere activiteiten die dit zwemseizoen 2017 op het Natuurbad in Rekken gehouden worden, staan op de website en op Facebook Zwembad Rekken. Meer informatie: Mieke van Aspert-Mos 06-23100817.


Tuin Oale Hofke open voor publiek

NOORDIJK - De tuin Het Oale Hofke in Noordijk, gelegen aan de Haardijk 2, (nabij de Oale Schole) is gratis te bezoeken op zondaag 18 juni, van 10.00 tot 17.00 uur.

De groentetuin is een voorbeeld van een biologisch tuin. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Er worden vergeten groenten zoals warmoes, ijskruid, heilige boontjes, kardoen, rode melde, palmkool, aardperen, eetbare bloemen, geneeskrachtige planten en kruiden verbouwd.
Er zijn vrijwilligers aanwezig om de bezoekers uitleg te geven.