Schilderen op stof, een werkstuk van Alie Lentelink. Foto: PR
Schilderen op stof, een werkstuk van Alie Lentelink. Foto: PR Foto:

Expositie 'Wat handen kunnen maken'

ZELHEM - 'Wat handen kunnen maken'. Voor de tweede keer worden onder die naam bij Museum Smedekinck in Zelhem werkstukken tentoongesteld, die met behulp van diverse handwerktechnieken zijn vervaardigd. Circa vijftien hobbyisten, allen als vrijwilliger werkzaam bij het museum, exposeren een deel van hun werk. De expositie is te zien van 13 juni tot en met 24 augustus.

De verscheidenheid in tentoongestelde werken, gebruikte materialen en toegepaste technieken is groot. De onderwerpen variëren van gebreide sokken en wanten tot de Ark van Noach en het model van een staten- of admiraliteitsjacht uit het midden van de 18de eeuw. Er is kantbreiwerk (sjaals), kantkloswerk (kleedjes en vlinders), beschilderd textiel (t-shirt, tasje en meer) en er zijn gehaakte engeltjes en bijna levensechte schapen te bewonderen. Ook zijn er o.a. tekeningen van landschappen in de omgeving van Zelhem, met acrylverf vervaardigde schilderijen (o.a. dieren), in hout gebrande teksten en Fries houtsnijwerk te zien. "Wat handen kunnen maken" is kortom een veelzijdige, verrassende en ongetwijfeld inspirerende expositie.

Het adres van Museum Smedekinck is Pluimersdijk 5 in Zelhem. Het museum is van april tot en met oktober wekelijks van dinsdag- tot en met donderdagmiddag en elke eerste en derde zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Een toegangskaartje kost 4 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang.


www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck


Bjarne wint tweede prijs

REKKEN - Zondag 11 juni heeft Bjarne Grootherder in Lichtenvoorde een tweede prijs gewonnen in het M springen categorie E met zijn pony Pandour.


Wandelaars uitgedaagd voor twaalfde Barchemse vierdaagse

BARCHEM - Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli vindt de Barchemse vierdaagse plaats. Wandelaars hebben de keuze tussen 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag.

Het is de twaalfde editie van de Barchemse vierdaagse. Wandelaars kunnen genieten van Barchem en haar prachtige omgeving. Ook dit jaar voeren de wandelroutes langs de verschillende rivieren, beken en kanalen rond Barchem. Wandelaars lopen de vier dagen achtereenvolgens langs, bij of over de Baakse Beek, de Veengoot, de Berkel en het Twentekanaal.
Wandelaars zijn elk jaar opnieuw vol lof over de organisatie en de sfeer in Barchem. Met zichtbaar plezier gaan wandelaars en vrijwilligers ieder jaar weer aan de wandel of aan de slag. De Barchemse vierdaagse is daarnaast nog één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer.
Wandelaars die zich nog niet hebben ingeschreven voor de vierdaagse kunnen zich tot en met 25 juni nog digitaal inschrijven. Daarnaast is er voor een beperkt aantal deelnemers (maximaal 100 deelnemers) nog de mogelijkheid om zich op woensdag 28 juni in te schrijven op het startbureau in 't Onderschoer.


www.barchemse4daagse.nl