Een sfeerimpressie van het festival in 2015. Foto: PR Openluchttheater Eibergen
Een sfeerimpressie van het festival in 2015. Foto: PR Openluchttheater Eibergen Foto:

Win kaarten voor het Achterhoeks Streekfestival

EIBERGEN - In Openluchttheater Eibergen en omliggende parken wordt zondag 9 juli de derde editie van het Achterhoeks Streekfestival gehouden.

Tachtig standhouders, drie podia met live-muziek, gratis vertier voor de kinderen, foodtrucks, straattheater, reuzenvliegers, twee tapasweides en héél veel meer is er vinden op het festival.

Bezoekers kunnen rekenen op een dagvullende belevenis op 25.000 vierkante meter. Achterhoek Nieuws en Openluchttheater Eibergen geven vijf keer twee kaarten weg. Wil je kans maken op deze kaarten? Ga dan naar de website van deze krant en meld je aan.

Kijk voor het volledige programma op www.openluchttheatereibergen.nl.


Flinke impuls voor sport, bewegen en gezonde leefstijl in Berkelland

BERKELLAND - Na een aanbesteding Brede Impuls Berkelland is voorlopig gegund aan: Sport Federatie Berkelland, BeweegWijs, Stichting Muziek en KunstWijs en Bibliotheek Oost Achterhoek. Het gaat in totaal om 11,7 Fte. Het aantal fte's is uitgebreid met 2,2. Daarmee kunnen bepaalde doelgroepen en thema's, gericht op voeding en gezondheid (tijdelijk) extra aandacht krijgen. De extra Fte's worden betaald uit de GIDS-gelden vanuit het Rijk en de reserve 'nadelen decentralisaties'.

Wethouder Han Boer: "Dit is de 3e periode dat Berkelland gebruik maakt van deze regeling. En we kiezen ervoor de regeling ten opzichte van vorige perioden verder uit te breiden. Dat geeft een flinke impuls voor sport, bewegen en gezonde leefstijl in Berkelland. We hopen dat met de toewijzing en inzet van 11,7 Fte mensen in beweging krijgen zodat dit een bijdrage levert aan gezondheid, welbevinden, leefbaarheid, vitaliteit, sociale activering/participatie en de inclusieve samenleving". Aantal Fte's per organisatie: Sport Federatie Berkelland: 5,5 fte, BeweegWijs: 3 fte, Stichting Muziek en KunstWijs: 2,5 fte, Bibliotheek Oost Achterhoek: 0,7 fte.

Regiefunctionaris
Los van deze aanbesteding wordt er nog een regiefunctionaris aangesteld. De regiefunctionaris moet ervoor zorgen dat er verbinding gemaakt wordt tussen de combinatiefunctionarissen en maatschappelijke partners, zoals Voormekaar en het bedrijfsleven. Daarnaast moet de functionaris zorgen voor bestuurskrachtversterking. Dit is ook een wens van de verenigingen na de opheffing van club Vooruit.

Gunningscriteria
Er zijn totaal 10 projectplannen door 6 organisaties ingediend. Alle plannen voldeden aan de minimum eisen van het aanbestedingsdocument. De inhoudelijke beoordeling is gedaan volgens de vastgestelde gunningscriteria. Op basis hiervan scoorden twee inschrijvers te laag en komen niet in aanmerking voor gunning.
Inschrijvers hebben tot 3 juli 2017 de gelegenheid beroep aan te tekenen tegen de voorlopige gunning.