Het concert was een succes. Foto: PR
Het concert was een succes. Foto: PR Foto:

Gezamenlijk concert Crescendo en Amicitia succes

NEEDE/RIETMOLEN - De harmonie orkesten Amicitia Rietmolen, onder leiding van Jolien Lansink, en Crescendo Neede, onder leiding van Hans Schippers, traden op zaterdag 24 juni op in de oude bioscoop aan de Borculoseweg in Neede.

Amicitia speelde op prachtig wijze een repertoire begeleid door zowel zang van Herald Orriëns in een stuk waarin drie gedichten van Gerrit Achterberg van muziek zijn voorzien door componist Jacob de Haan, als een stuk voor harmonie orkest en bas in `Mein Bas`. Verder kwamen Frozen en Centuria voorbij. Met flashback 80's sloot Rietmolen het eerste gedeelte van de avond af. De strakke hand van Jolien was duidelijk hoorbaar en Amicitia zette een prachtig optreden neer.
Crescendo nam het laatste gedeelte van het programma voor zijn rekening en daarin speelde Joanne Ebbekink een prachtige solo in het nummer Rhapsody for Flute. Delen uit Carmen en Highlights from Annie werden afgewisseld met BB&CF en Lezghinka waarna Crescendo afsloot met Adventures of the Beaumé een stuk dat de componist Harrie Janssen schreef voor het 50-jarig huwelijk van zijn ouders en dat niet verwijst naar Beaumé in Frankrijk maar de naam was van het binnenvaartschip van zijn ouders.
Beide Orkesten sloten gezamenlijk af met de mars Over en Out, waarin er op de helft van de mars werd gewisseld van dirigent en zo twee tempi waren te beluisteren. De volle zaal applaudisseerde als dank voor een mooie ontspannen muziekavond, waarna de muzikanten en het publiek van een drankje konden genieten en er opgeruimd kon worden.
Zondagochtend 25 juni kreeg het muzikale weekend een vervolg in het Crescendo gebouw aan de Haaksbergseweg in Neede. Een optreden van het jeugdconcert stond op het programma. De jeugdige muzikanten werden in een strak uur door Erna Zomer door een aantrekkelijk programma geleid. De jeugdslagwerkgroep, onder leiding van Dennis Keunekamp en Jens Bolster lieten in een show zien hoe handig men in het stok gebruik is. De samenspelgroep, onder leiding van Rianne Damhuis, gaf een mooie presentatie voor de volle zaal. Het jeugdorkest, eveneens door Rianne geleid, was voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal 'jeugdige' leden uit het 'grote' orkest. Met 'film & games' als thema klonken onder andere melodieën uit Pokemon en Beauty and the Beast. De Blokfluitgroep onder leiding van Erna lieten horen wat ze in negen maanden hadden geleerd. Bij het slotnummer speelden (bijna) alle deelnemers samen en was het indianengejoel niet van de lucht. Zoals gebruikelijk werden ook de geslaagden deze morgen in het zonnetje gezet. Met een mooie opbergmap voor de bladmuziek en een medaille kunnen ze hun carrière binnen Crescendo vervolgen. Zo gaan er diverse geslaagden over naar het grote orkest en wordt het leerlingenorkest weer aangevuld met leerlingen die doorstromen uit de samenspelgroep.