De brug en de 'Spiral Hill' moeten worden aangelegd. Illustratie: PR
De brug en de 'Spiral Hill' moeten worden aangelegd. Illustratie: PR Foto:

Stokkersweg in Eibergen
afgesloten voor alle verkeer

Vanaf maandag 28 augustus

EIBERGEN - Op maandag 28 augustus sluit Noaber18 in opdracht van Rijkswaterstaat de Stokkersweg in Eibergen voor alle verkeer. De afsluiting is nodig om de N18 Nieuwe Twenteroute, een brug over de Berkel en het spiraalvormige uitkijkpunt naast de weg veilig te kunnen bouwen.

De afsluiting is definitief voor het autoverkeer. De afsluiting voor fietsers en voetgangers is tijdelijk. Zodra de brug over de Berkel is gebouwd, komt er een fiets- en wandelpad onder de brug en de N18.

Verkeersregelaars en keerlus
De Stokkersweg is nu een veelgebruikte route. Daarom zet aannemer Noaber18 van maandag 28 tot donderdag 31 augustus verkeersregelaars in om het doorgaande verkeer via de N823 om te leiden. Ook legt de aannemer in de eerste week van de afsluiting een tijdelijke keerlus aan ter hoogte van de toekomstige Spiral Hill. Het verkeer dat vanaf de N823 toch de Stokkersweg inrijdt, kan dan gemakkelijk terugrijden.

www.rws.nl/nieuwetwenteroute

facebook.com/nieuwetwenteroute


IVN-wandeling 'In de voetsporen van burgemeester Smits'

EIBERGEN - In de voetsporen van burgemeester Smits. Dat is het thema van de IVN-wandeling, die plaatsvindt op zondag 20 augustus. Het is een natuurwandeling op de Maat in Eibergen.

Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Openluchttheater aan de Grotestraat 46. Terugkomst circa 16.00 uur.

Deze wandeling is geschikt voor jeugdigen en ook voor mensen met loophulpmiddelen (verharde paden). Tijdens deze wandeling vertellen de gidsen Hans, Leo en Jan-Dirk over het ontstaan van deze bijzondere plek en wijzen zij de wandelaars op het aanwezige natuurschoon. Zoals de indrukwekkende Italiaanse zwarte populier, die een aantal jaren geleden getroffen werd door een blikseminslag.

De opvallende villa met bijbehorend park 'de Maat' is door burgemeester Smits na zijn overlijden in 1924 geschonken aan de bevolking van Eibergen. Vorig jaar is de villa voor een groot deel gerestaureerd en het bijbehorende park opnieuw ingericht. Ook het nabijgelegen openluchttheater heeft een indrukwekkende verandering ondergaan. Stappend in de voetsporen van burgemeester Smits, die uiteraard vaak in het park gewandeld moet hebben, gaan de deelnemers alle bijzonderheden ontdekken.

Deelname is gratis, voor de consumptie halverwege de wandeling wordt een kleine bijdrage gevraagd.


Kampioenschap kruisjassen

EIBERGEN - Het bestuur van de Eibergse Kaart Club houdt op vrijdag 18 augustus het open Eibergs kampioenschap kruisjassen in café de Beuk aan de Beltrumseweg 7.

Iedereen kan hier aan deelnemen. Kaartvrienden uit andere plaatsen zijn dus ook van harte welkom.
Het inleggeld bedraagt drie euro per persoon. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur.
Theo te Vogt uit Beltrum verdedigt zijn vorig jaar gewonnen titel verdedigen.

De plek waar de Stokkersweg wordt afgesloten. Illustratie: PR