Lachy Doley staat in Taste met het Jazz Vesteval. Foto: PR
Lachy Doley staat in Taste met het Jazz Vesteval. Foto: PR Foto:

Lachy Doley in Taste met Jazz Vesteval

GROENLO - Tijdens het Jazz VesteVal op zaterdag 2 september staat Lachy Doley (Australie) bij Rockcafé Taste op het podium.

Doley is een grootheid op een Hammondorgel. Hij speelde onder andere met Joe Bonamassa, Powderfinger, Steve Vai, Jimmy Barnes en heeft een aantal weken in de studio gezeten met Glen Hughes (Deep Purple). Deze laatste noemt Doley 'one of the greatest organ players of any generation'.

Hij heeft een geweldige band bij zich. En Lachy neemt zijn Whammy Clavinet mee, een instrument waarbij hij orgel speelt maar je een elektrische gitaar hoort.
Tijdens het Grolse Jazz Vesteval is er muziek in alle Groenlose kroegen. Een button geeft toegang tot alle kroegen. De button kost 12,50 euro in de voorverkoop (bij alle deelnemende kroegen) en 15 euro op de avond zelf.


WW in de Achterhoek daalt gestaag verder

ACHTERHOEK - In de Achterhoek daalt de WW in juli 2017 verder en blijft daarmee onder het landelijk gemiddelde. De WW daalt in vrijwel alle sectoren, ook onder uitzendkrachten. Door seizoensinvloeden stijgt de WW in het onderwijs. WW in de Achterhoek daalt en blijft onder het landelijke gemiddelde.

In juli verstrekte UWV 5.859 WW-uitkeringen aan inwoners van de Achterhoek. Ten opzichte van juni is dit een daling van 1,5% (-88 uitkeringen). Landelijk daalde de WW afgelopen maand met 2,1% iets sterker dan in de Achterhoek. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek 1.624 lager. Daarmee daalt de WW in deze regio op jaarbasis sterker (-21,7%) dan landelijk (-15,6%). Als gevolg van deze daling blijft het aandeel lopende WW-uitkeringen in de Achterhoek met 3,8% onder het landelijk gemiddelde (4,1%). WW in de Achterhoek daalt onder uitzendkrachten en stijgt in het onderwijs. In de Achterhoek daalt het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand met 3,1% onder mensen die voor hun WW in de sector uitzendbedrijven hebben gewerkt. Dit betreft voornamelijk uitzendkrachten die in uiteenlopende sectoren hebben gewerkt. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in deze sector zelfs 28,5% lager. In het onderwijs stijgt de WW in juli met 26,2%; een terugkerend fenomeen in de zomer. Vergeleken met een jaar geleden daalt het aantal WW-uitkeringen in het onderwijs met 12,5%.


Ontroerende gedichten

HAARLO - "Eerst vond ik Nederland een moeilijk land met een moeilijke taal, waar het lastig is om mensen te ontmoeten. Nu voetbal ik, loop stage en heb Nederlandse vrienden gemaakt. Dat komt omdat ik erg mijn best heb gedaan om alles te leren", schrijft een jonge, orthodox christelijke vluchteling. En een ander uit zich zo: "Ik ben gelukkig in Nederland. Hier kan ik werken, wat in mijn eigen land onmogelijk was. Hier kan ik mezelf zijn." Weer een ander laat weten: "Ik hoop mijn droom te bereiken. Een beroep in de techniek, een huis, een vrouw, kinderen, een goede baan. Ook hoop ik dat Eritrea weer vrij en gelukkig zal zijn. Dan keer ik terug naar mijn geboorteland." Dit zijn enkele van de ontroerende gedachten en dromen, die jonge vluchtelingen uit Syrië en Eritrea op grote, kleurrijke vlaggen hebben geschreven. Tijdens de zomereditie van Klanken en Kunst in de Kluntjespot wapperen die, geïnspireerd door Tibetaanse gebedsvlaggen, op het veld voor de PKN-kerk en sturen zo de dankwoorden en wensen de lucht in. Op zaterdagavond 26 augustus draait alles om het thema 'wereld'. In de kleine, achtkantige kerk wordt een 'wereldconcert' gegeven door het Haytham Safia Qu4rtet, waarvan de aan verschillende conservatoria opgeleide musici afkomstig zijn van drie continenten. Met veel passie brengen zij oosterse, westerse en Afrikaanse klanken en ritmes ten gehore. Ook de tentoongestelde schilderijen, afkomstig van kunstenares Ida Roekevisch en uit de Frans & Kapma Collectie haken in op genoemd thema. De intieme Haarlose PKN-kerk met plaats voor 150 bezoekers is vanaf 19 uur open. Door subsidies van de Rabobank en de Stichting 1819 blijft de toegangsprijs, inclusief een drankje in de pauze en na afloop, 7,50 euro. Aanmeldingen via info@idaroekevisch.com of info@frans-kapma-foundation.com worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd.