Veel belangstelling voor de opening van IJsselbiënnale op de IJsselkade in Doesburg. Foto: PR
Veel belangstelling voor de opening van IJsselbiënnale op de IJsselkade in Doesburg. Foto: PR

Internationale kunstroute langs de

IJssel van Doesburg tot Kampen

IJsselbiënnale nog tot en met
24 september

DOESBURG - In een kunstroute met 28 monumentale kunstwerken langs de IJssel vertellen internationale kunstenaars het verhaal van de IJsselvallei. De kunstwerken staan op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. De IJsselbiënnale vindt plaats tot en met zondag 24 september.

De kunstroute is nadrukkelijk ontwikkeld als fiets- en wandelroute vanwege de beleving van het landschap. Bij Stadshotel Doesburg is het verkooppunt voor tickets en routekaarten van IJsselbiënnale. Ook is hier de speciale reisgids verkrijgbaar. Het ticket verschaft je toegang tot de kunstwerken die niet in de openbare ruimte staan en je ontvangt tools om twee kunstwerken volledig te kunnen ervaren. Op vertoon van je IJsselbiënnale-ticket ontvang je bij verschillende musea en horecagelegenheden langs de route aantrekkelijke kortingen.
Hanzestad Doesburg biedt plaats aan drie bijzondere kunstwerken. 'The Collapse of Cohesion' van Levi van Veluw in de voormalige GTW loods in de haven van Doesburg, 'Cardo' van Marieke de Jong bij de Oude IJssel sluis en 'ME WE' van de Duitse kunstenaar Benjamin Bergmann aan de IJsselkade. Voor meer informatie over de IJsselbiënnale kijk op de website.


www.doesburg.nl