Afbeelding

Achterhoekagenda.nl is vernieuwd

ACHTERHOEK - De website www.achterhoekagenda.nl is in een nieuw jasje gestoken. De agenda van de Achterhoek is in 2013 opgezet en kende een vliegende start en is nog altijd onverminderd populair, gezien het groot aantal bezoekers.

Deze agenda is een gezamenlijk platform dat door een groot aantal redacteuren wordt onderhouden.
Met gezamenlijke inspanningen wordt de kwaliteit hoog gehouden, voor een goede presentatie van de Achterhoek. De website heeft als doel om een compact overzicht van activiteiten te bieden aan inwoners, toeristen, verenigingen, stichtingen, gemeenten en ondernemers.

Een redacteur kan zelf een account aanmaken en na het activeren van het account door de eindredactie, zelf agenda-items invoeren. Indien nodig kunt u hierbij assistentie krijgen van de medewerkers van Achterhoek Nieuws. Onderaan staan hiervoor de contactgegevens.

De Achterhoek Agenda wordt u aangeboden door Achterhoek Nieuws b.v., bekend van veertien huis-aan-huiskranten in de Achterhoek en diverse specials op (kranten)papier en online.

Decentrale agenda
De Achterhoek Agenda is uw agenda. En dit wordt letterlijk bedoeld. Als u dit wenst levert Achterhoek Nieuws u de Achterhoek Agenda op maat. Dit houdt in dat u een agenda op uw eigen website kunt plaatsen die altijd actueel is en aangepast naar uw wensen.

U wilt misschien niet de gehele agenda publiceren, maar wel het deel daarvan dat gaat over het gebied waar u gevestigd bent of u wilt alleen items van bepaalde categorieën laten zien of misschien wel items van bepaalde 'bronnen'. U kunt zelfs alleen agenda-items laten zien die van uzelf afkomstig zijn.

Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u een e-mail sturen naar eindredactie@achterhoekagenda.nl of contact opnemen met Achterhoek Nieuws, (0544) 80 10 10.
Voor de techneuten onder u, de agenda wordt aangeleverd als RSS-feed of als HTML embed code.


Educatie centraal bij Dag van de Achterhoekse Popmuziek 2017

ACHTERHOEK - Op zaterdag 18 november wordt voor de vierde keer de 'Dag van de Achterhoekse Popmuziek' (DAP17) georganiseerd om zo de succesvolle Achterhoekse popcultuur te vieren. Bij tientallen locaties zoals cafés, podia, winkels en gallerie's, spelen de hele dag door Achterhoekse muzikanten en bands.

Muziekliefhebbers kunnen zo kennismaken met nieuwe en bestaande Achterhoekse artiesten. Artiesten krijgen zo de kans om hun zichtbaarheid in de regio te vergroten. Daarnaast wordt de relatie tussen muzikanten en de muziekindustrie verstevigd door er ook actief studio's, geluidsbedrijven, boekingsbureaus en scholen bij te betrekken.

Thema educatie centraal
Vanaf 2017 staat tijdens de DAP het thema educatie centraal. Stichting Behind the Corner en DRU Cultuurfabriek zijn verheugd te kunnen melden dat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek is opgenomen in het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek (CEPA) in de themalijn educatie.

Popgilde organiseerde vorig jaar tijdens de DAP al educatieve clinics bij Brugman Muziek in Gaanderen, maar in de komende jaren zal voor alle muziekgenre's een reizende Achterhoekse muzikantendag worden georganiseerd. Van hiphop en dance, tot singer-songwriter en bands, van ervaren artiest tot jong talent, van masterclasses en lezingen tot video-interviews en showcase optredens. Op deze manier worden talentvolle en ervaren muzikanten in verbinding gebracht met de (landelijke) muzieksector en de regionale muziekidentiteit.

Oproep: doe ook mee!
Muziekscholen, docenten en andere initiatieven worden van harte uitgenodigd mee te denken over de invulling van de dag en kunnen zich melden via meindert@behindthecorner.nl. Locaties en bands die willen deelnemen aan DAP17 kunnen zich aanmelden via het formulier op de website waar tevens meer informatie is te vinden over de dag. Die pagina zal in de komende maanden regelmatig worden geüpdatet.


www.behindthecorner.nl/dap17