Mariel en Champ de Legume. Foto: PR
Mariel en Champ de Legume. Foto: PR Foto:

Stem voor de Gouden Gelderse Roos

ACHTERHOEK - De nominatieronde voor de Gouden Gelderse Roos erfgoedprijs is gesloten en het stemmen voor de publieksprijs inmiddels in volle gang. Stemmen kan tot 24 november via de website van Erfgoed Gelderland.

Maar liefst 35 inzendingen dingen mee naar de prijs. Het zijn uiteenlopende projecten, waarbij het Gelderse verhaal centraal staat en innovatie, samenwerking en vrijwilligers sleutelwoorden zijn. Onder de projecten: zes boeken, vijf instellingen met activiteiten, vier virtual reality en interactieve projecten, zes (digitale) tentoonstellingen, vijf evenementen en vijf educatieve projecten, twee groepen, een TV-programma en een website.
De nominaties zijn verspreid over de hele provincie: de Achterhoek en het Rivierengebied zijn het meest vertegenwoordigd, maar er zijn ook nominaties in de regio's Arnhem en Nijmegen en de Veluwe. Enkelen hebben betrekking op heel Gelderland. De nominaties bekijken en stemmen kan via erfgoedgelderland.nl/gouden-gelderse-roos-erfgoedprijs.
Naast de publieksprijs zal de vakjury bepalen welke inzendingen in aanmerking komen voor de juryprijs. De shortlist voor de juryprijs wordt in september bekend gemaakt. De prijsuitreiking van beide prijzen vindt plaats op zaterdag 9 december. De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact.
Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.


Mariel Konings vijfde op NK endurance

REKKEN - Zondag startte Mariel Konings in de endurance klasse 1 op de Nederlands kampioenschappen. Maar liefst 36 kilometer heeft ze met haar paard Champ de Legume afgelegd en behaalde de vijfde prijs. Marriel rijdt voor de Molenruiters uit Rekken.


Bloemencorso te volgen via Corso app

LICHTENVOORDE - Afgelopen week werd de Corso app van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde gelanceerd. Sponsor NIICE Digital Marketing ontwikkelde in samenwerking met de PR-commissie van het bloemencorso een op maat gemaakte app. De app bevat handige informatie zoals de volgorde van de optocht, informatie over de wagens, een plattegrond met corsoroute en het laatste corsonieuws. De Corso app is te downloaden voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

De Corso app is een handig hulpmiddel voor bezoekers van het Bloemencorso Lichtenvoorde en geeft antwoord op de belangrijkste bezoekersvragen. De app biedt onder meer een interactieve plattegrond waarop niet alleen de corsoroute, maar ook de locaties van de tribunes, parkeerplaatsen, eet- en drinkgelegenheden en het tentoonstellingsterrein te vinden is. Ook bevat de informatie over de deelnemende corsowagens en kan men tijdens de optocht via de app eenvoudig je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Via zogenaamde 'pushberichten' wordt men op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en niet geheel onbelangrijk: de uitslag van het corso. Daarnaast biedt de app het hele jaar door de laatste nieuwtjes over het corso. Op zondag 10 september trekt het Bloemencorso voor de 88e keer door de straten van Lichtenvoorde. Achttien grote dahliareuzen versierd met vier miljoen bloemen, de CorsoKIDS en vele muziekkorpsen zorgen voor een b(l)oeiend spektakel. Aanvang 14.00 uur. Entree 7,50 euro. Kinderen tot en met 16 jaar gratis. Er zijn nog enkele tribunekaarten à 7,50 euro beschikbaar.
Meer informatie staat op: www.bloemencorso.com