Flinke buien bij de start. Foto: Rob Stevens
Flinke buien bij de start. Foto: Rob Stevens Foto:

Damestoppers starten op sportpark De Bijenkamp

EIBERGEN - De dames van de 20e Boels Ladies Tour zijn onderweg naar Arnhem. De tweede etappe (Eibergen-Arnhem) van deze profwielerronde voor vrouwen startte woensdag 30 augustus om 12 uur vanaf sportpark De Bijenkamp aan de Rietmolenseweg in Eibergen. De weersomstandigheden waren niet zo best. Er vielen flinke buien.

Aan de start onder andere toppers als olympisch kampioene Anna van der Breggen, Nederlandse kampioene én titelverdedigster Chantal Blaak en Europees kampioene Ellen van Dijk. Ook Europees baankampioene en meervoudig ritwinnares Kirsten Wild en La Course-winnares Annemiek van Vleuten nemen deel.


Fysio Boemerang start
voorbereiding nieuw seizoen

EIBERGEN - Al een aantal weken zijn de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toen Gerrie Schaperclaus met haar werk als trainster stopte werd de trainingsfrequentie naar één training per week teruggedraaid en onder leiding van de instructeurs van Fysio-Fit werd hard aan de conditie gewerkt. Elke speelster kreeg een eigen programma aangereikt en daarmee kon tijdens de zomer worden doorgewerkt. Ook nam het merendeel van de speelsters deel aan diverse beachvolleybal toernooien in de regio.

Maar de nieuwe trainers, Tim ten Pas en Khaled el Aswad zijn nu met de dames aan het meer serieuze werk begonnen. Er wordt weer twee keer in de week getraind en er staan een aantal trainingswedstrijden op het programma.
In het team vonden een paar mutaties plaats. Twee speelsters zijn vertrokken, onder andere door studieverplichtingen en twee nieuwe speelsters kwamen de gelederen van Fysio Eibergen-Boemerang versterken. Lotte Wassink kwam van VCV en zal als passer/loopster gaan spelen en Suzanne ter Horst komt als ervaren spelverdeelster naar Eibergen. Verder bleef alles bij het oude.

Tim ten Pas krijgt dus een tweede divisie team onder zijn hoede dat al een aantal seizoenen samenspeelt en het is dus de vraag hoe hij en Khaled erin zullen slagen met het team stappen te maken. Tim is daar zeker van. "Het is een enthousiaste en zeer gemotiveerde ploeg, en de speelsters zijn allemaal bereid om hard te werken en zo hun niveau te verhogen."
Eén van de punten waar de beide trainers aandacht aan zullen schenken is het soms wisselend niveau van de ploeg. In het afgelopen seizoen werden goede wedstrijden afgewisseld door matige en soms zelfs slechte wedstrijden. Dat moet eruit en dan kan Fysio Eibergen-Boemerang een lastig te bestrijden ploeg worden, aldus Tim.
Hij is tevreden over de wijze waarop tijdens de trainingen de speelsters hun verdedigende talen vervullen. Als ze dit volhouden en verbeteren en nog meer aandacht schenken aan de onderlinge communicatie dan wordt het lastig scoren tegen Fyio Eibergen.
De samenwerking met Khaled el Aswad loopt goed en ook de meiden zijn tevreden over de beide nieuwe trainers. Afgelopen weekend zijn oefenwedstrijden in Hoogeveen gespeeld en het komende weekend wordt in Bodegraven gespeeld. Zaterdag, 16 september, worden in Eibergen bekerwedstrijden gespeeld.


SKB legt uit: Hartfalen, wat doet dat met u

REGIO- Donderdag 21 september houdt Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk onder de naam 'SKB legt uit' een informatieavond over 'hartfalen, wat doet dat met u'.

Hartfalen is een ernstige ziekte met veel gevolgen voor de patiënt en diens naasten. In deze SKB legt uit gaat cardioloog Carlos Da Fonseca in op de medische kant van hartfalen. Hij vertelt wat de oorzaken en risico's van hartfalen kunnen zijn en hoe men deze kan herkennen.
Verpleegkundig specialist Adelheid Kolkman legt uit hoe men er mee om kan leren gaan en wat de gevolgen voor het dagelijks leven kunnen zijn. Een vrijwilliger van De Hart&Vaatgroep zal in het kort vertellen wat de patiëntenvereniging kan betekenen. In de pauze en na afloop van de informatieavond kan men terecht bij de informatiestand van de vereniging voor meer informatie.
Gratis informatieavond
De informatieavond is op donderdag 21 september van 19.30 tot 21.15 uur en vindt plaats in het auditorium van het SKB. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er staat koffie en thee klaar. Ook in de pauze wordt gezorgd voor een hapje en drankje. De avond en het parkeren zijn gratis.
Meer informatie en aanmelden via www.skbwinterswijk.nl of via 0543 54 44 15 (vrijwilligers Gastenservice).

Foto: Rob Stevens
Foto: Rob Stevens
Foto: Rob Stevens