Reismaatjes helpen de deelnemer om zelfstandig te leren reizen. Foto: PR
Reismaatjes helpen de deelnemer om zelfstandig te leren reizen. Foto: PR Foto:

Reismaatjes gezocht voor MEE op Weg

REGIO - MEE Oost is op zoek naar vrijwilligers die Reismaatje willen zijn voor MEE op Weg; een project dat in samenwerking met een aantal gemeenten in de Achterhoek wordt uitgerold. Met dit project kunnen mensen die nu gebruik maken van speciaal of aangepast vervoer, zelfstandiger leren reizen. Bijvoorbeeld met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. Dit leertraject wordt begeleid door een zogenaamd Reismaatje.

Reismaatjes gaan samen met een deelnemer oefenen op basis van een reisplan. Dit reisplan is opgesteld door de deelnemer (en eventuele betrokken ouders / verzorgers) en een cliëntondersteuner van MEE Oost. Het oefentraject duurt gemiddeld twaalf weken en vraagt - afhankelijk van het reisplan en de mogelijkheden van de deelnemer - een tijdsinvestering van één dag / dagdeel per week (dagen in overleg, tevens afhankelijk van de reisvraag).

"Als Reismaatje leer je de deelnemers niet alleen wat, je leert er zelf ook veel van", aldus één van de vrijwilligers.

MEE op Weg zoekt enthousiaste, betrokken vrijwilligers (leeftijd: minimaal 18 jaar) die deelnemers van MEE op Weg graag iets willen leren wat voor hen niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen. Samen met de deelnemer gaat een Reismaatje op 'ontdekkingsreis' met als doel dat de deelnemer na afronding van het traject meer zelfstandig op weg kan. Een Reismaatje levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de leefwereld van de deelnemer.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of direct aanmelden contact opnemen met Liesbeth Rogge, projectleider MEE op Weg, via telefoonnummer 06 46 378 630 of e-mail l.rogge@mee-oost.nl.