Rob en Jan-Willem breken uit de kring. Foto: PR
Rob en Jan-Willem breken uit de kring. Foto: PR Foto:

Afscheid van Rob en Jan-Willem bij Skoltaro

EIBERGEN - Afgelopen weekend werd de openingsopkomst gehouden bij Scouting Skoltaro Eibergen. Tijdens deze middag was er ook aandacht voor het afscheid van Jan Willem ter Meer en Rob ten Barge. Zij beëindigden hun lidmaatschap na 25 jaar lid en leiding te zijn geweest van Skoltaro om hun vrije tijd op een andere wijze te gaan benutten. Daarbij stonden Rob en Jan-Willem in het midden van een kring scouts waar zij leiding gaven. Hier moesten zij uit breken om Skoltaro te mogen verlaten.


Leidingen gesprongen in Groenlo en Beltrum

GROENLO/BELTRUM - Alle hens aan dek voor Vitens deze vroege zondagmorgen 3 september.

Door Henri Walterbos

Het waterleidingbedrijf kreeg twee meldingen van gesprongen waterleidingen. Een aan de Heemskerkstraat in Groenlo, de ander aan de iets verderop gelegen hoek Ringweg-Grolseweg in Beltrum. Vanaf 9.00 uur hebben de even huisnummers aan de Heemskerkstraat geen watervoorziening meer, nadat de netbeheerder de transportleiding afsloot en rode linten spande om de straat en trottoirs af te sluiten voor verkeer. "De afzetting is noodzakelijk omdat er veel zand onder het wegdek en trottoir is weggespoeld. Het water houdt het wegdek in stand, maar nu de waterdruk er af is kan het wegdek zo inzakken bij blijvend gebruik." De verwachting is dat de storing aan de Heemskerkstraat een groot deel van de dag in beslag zal nemen, meldt een dienstdoende storingsmonteur van Vitens ter plekke aan de Heemskerkstraat. Na afsluiting van de leiding en afzetting met rode linten spoedde de dienstdoende monteur zich eerst naar de Ringweg om aldaar de situatie te bekijken. "Vandaag is er bloemencorso in Beltrum, dus eerst daar maar heen."


Pasman wint eerste competitiewedstrijd

EIBERGEN - Het bestuur van de Eibergse Kaart Club organiseerde de eerste van de twaalf competitiewedstrijden kruisjassen in café de Beuk in Eibergen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Harrie Pasman met 4282 punten. Op de tweede plaats eindigde op de tweede plaats met 4102 punten en der werd Appie Firing met 4026 punten. Vierde werd Jan Niks met 3882 punten en vijfde werd Rene Heubach met 3854 punten. Van de twaalf wedstrijden tellen de beste acht mee voor het eindklassement. De volgende wedstrijd wordt gehouden op vrijdag 15 september om 20.00 uur. De vereniging kan nog wel nieuwe leden gebruiken en die zijn dan ook van harte welkom bij café de Beukenlaan aan de Beltrumseweg 7 in Eibergen

De straat staat blank.