Foto: Herman Kettering
Foto: Herman Kettering Foto:

Karlijn wint tweede prijs

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag tijdens de dressuurwedstrijd in Vragender wist de Eibergse Karlijn Olde Klieverik met 210 punten de tweede prijs te behalen met haar pony The King. Karlijn en The King komen samen uit in de klasse Z1 dressuur en starten voor de Sterruiters.


Pasruiters tweede op NK met zestal in de klasse L

NEEDE - Een supergoede prestatie van de jeugdige Pasruiters. Britt Riethorst, Laura Snoeijing, Wouter Hermelink, Joey Gr Bramel, Kris de Bruin, Sanne van Asselt, Inge Meijerink, Elke Kettering en Mayke Rexwinkel reden in het zestal in de klasse L op de NK in Ermelo.

Individueel kwam er voor de Pasruiters ook diverse combinaties in actie in het springen en in de dressuur. Sanne van Asselt, Laura Snoeijing , Wouter Hermelink, Johny Voogd, Willem Stel Mark Snoeijing, Elke Kettering en Harm Rexwinkel kwamen in actie in Ermelo.


Volksliederen tussen de nazomerbloemen

EIBERGEN - De Eibergse Kruidenhof in Mallum is momenteel gehuld in nazomertooi. Een sfeervolle achtergrond voor het openluchtconcert dat zondag 10 september in de tuin wordt gegeven. 'Songs of the Isles' heet het programma van Engelse (volks)liederen, uitgevoerd door Aartje Disberg, Hetty ten Hoopen (zang) en Elisabeth Waanders (zang en piano).

Zij zingen onder andere werken van Purcell, Vaughan Williams en arrangementen van verschillende volksliederen. Aartje en Hetty zingen al jaren samen, onder andere in het vocaal ensemble Exicon. Elisabeth heeft klassiek piano gestudeerd in Enschede en is nu bezig met een studie jazz zang in Essen.

Het optreden duurt van 14.00 tot 16.00 uur en bestaat uit meerdere sets.

De Kruidenhof is open van 13.30 tot 17.00 uur en kan ook tijdens het concert bezichtigd worden. De toegangsprijs, inclusief bezoek aan de tuin, is 3 euro. Donateurs betalen 1 euro. De Kruidenhof, met terras voor koffie of thee, is te vinden aan de Mallumse Molenweg 39 in Eibergen


www.kruidenhof-te-mallum.nl


Song s of the Isles. Foto: PR