De start van het 500 meter zwemmen. Foto: Rob Weeber
De start van het 500 meter zwemmen. Foto: Rob Weeber Foto:

Vierde editie Triathlon Eibergen

EIBERGEN - Het was guur en nat, maar dat weerhield de 175 individuele sporters en 30 teams niet van een frisse duik in de Berkel bij de stuw aan de Mallumse Molenweg.

Door Rob Weeber

Afgelopen zaterdag beleefde de Triathlon Eibergen zijn vierde editie, met dit jaar voor het eerst Sport- and Healthcenter The Chariot als nieuwe hoofdsponsor.

Klokslag 10.00 uur begonnen de deelnemers aan de 500 meter zwemmen in de Berkel. Daarna werd het 20 km fietsen en tenslotte 5 km lopen, in totaal 1/8 triathlon. De voorzitter van de Stichting Triathlon Eibergen, Willem Brons, was zichtbaar tevreden. Het evenement groeit met het jaar en de huidige locatie, het gebied rond de Mallumse Molen, vormt eveneens een mooi uithangbord. Twee jaar terug moest de stichting uitwijken naar de deze locatie als gevolg van de aanleg van de N18.

Uitslagen
Joost Somsen uit Eibergen behaalde de beste tijd, gevolgd door Eddy Lamers uit Groenlo en Danny Boom uit Aalten. Wesselien te Raa uit Amersfoort was de snelste vrouw. De complete uitslag is te vinden op www.triathloneibergen.nl.

Iwan van Velden plaatst zich voor NK Judo

EIBERGEN - Op zaterdag 9 september heeft de 17-jarige Iwan van Velden zich tijdens het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi) geplaatst voor het NK Lotto judo toernooi op 30 september in Almere.

Na drie gewonnen wedstrijden werd door de Eibergse judoka een mooie vijfde plaats behaald op het senioren toernooi. In zijn gewichtsklasse deden er 21 judoka's mee. Door bij de eerste acht te zitten veroverde hij een ticket voor het Nederlandse Kampioenschap. Iwan is lid van budovereniging Shizentai, daarnaast traint hij ook in Eindhoven en Papendal Arnhem.