he Highway Rhythm & Blues Gang. Foto: PR
he Highway Rhythm & Blues Gang. Foto: PR Foto:

The Highway Rhythm & Blues Gang in De Stier

EIBERGEN - Zaterdag 23 september speelt vanaf 22.00 uur de bluesband 'The Highway Rhythm & Blues Gang' in De Stier. De entree is gratis.

Geen ellenlange gitaar- of harmonicasolo's maar gevarieerde nummers en een grote afwisseling qua sound, door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel. The Highway Gang is volgens zeggen; "duidelijk geen band van dertien in een dozijn". De stijl van de Gang laat zich typeren als swing- & jump blues met een vette flirt richting de bluesrock en de Chicago blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn artiesten die voor de Gang een bron van inspiratie zijn. Info op: http://www.highwaygang.nl.


Meedoen in bibliodrama

REGIO - De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de Sint Paulusparochie verzorgt allerlei activiteiten en lezingen. Volgende maand is dat een bibliodrama.

Bibliodrama is een werkvorm voor mensen om zich in te leven in een bijbelverhaal en te ervaren hoe men zelf in het verhaal staat. Door zich in te leven in het verhaal komt men de diepere lagen in het verhaal en in zichzelf op het spoor. Bibliodrama is geen toneel spelen. Men hoeft zich niet voor te bereiden. Aanwezigen lezen samen een bijbelverhaal en bespreken het. Daarna kiest iedereen een rol en spelen aanwezigen het verhaal. Dit alles onder de bezielende leiding van Annette Zoet, pastoraal werkster van de Sint Paulusparochie.
Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden tot uiterlijk 25 september op bij Peter Müller: 0544 463045 of pjamueller@gmail.com. Geef voorkeur aan voor avond of middag. Aan de hand van de aanmeldingen wordt dan de tijd en locatie bepaald.


www.stpaulusparochie.nl


Wereld Alzheimer Dag ook in Berkelland

BERKELLAND - Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2017 is twintig jaar Alzheimer Café. Bère Miesen, psychogerontoloog en bedenker van het Alzheimer Café, richtte het eerste Alzheimer Café op in 1997 in Leiden. Rondom Wereld Alzheimer Dag wordt op een aantal manieren stilgestaan bij de verjaardag van het Alzheimer Café.

Het Alzheimer Café van Berkelland is één van de vijf Alzheimer Cafés in de regio Oost-Gelderland en wordt maandelijks gehouden op de tweede dinsdag van de maand. Daarmee wordt laagdrempelig, informeel en prettig lotgenotencontact geboden met iedere maand een ander thema. Op 26 september houdt dit Alzheimer Café een extra avond om Wereld Alzheimer Dag en 20 jaar Alzheimer Cafés in Nederland feestelijk te vieren. Theater Veder zal muziek en poëzie brengen dat aansluit bij de belevingswereld en de ervaringen van mensen met dementie en hun naasten of mantelzorgers. Daarnaast wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. De inloop is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Locatie: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo, van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.


Gevonden en vermist

Neede - Op de G.L.Rutgersweg wordt kater Chappie vermist. Hij is een ongecastreerde kater van 2 jaar oud en cypers/bruin gestreept Eibergen: Bij de Prins Bernardstraat is een poes gevonden. Ze is voornamelijk wit en heeft vlekjes op haar snoet en een lichte streeptekening op de staart, ze is flink van postuur. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.