Gert van Hoef. Foto: PR
Gert van Hoef. Foto: PR

Inloophuis houdt Week tegen Eenzaamheid

NEEDE - Dinsdag 21 oktober begint de nationale 'Week Tegen Eenzaamheid', die duurt tot en met zondag 1 oktober. Het thema is: Kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken. In het Inloophuis Neede (een plek voor iedereen die graag andere mensen willen ontmoeten) komen twee maatjesorganisaties vertellen over hun ervaringen rond eenzaamheid en het doorbreken daarvan.

Elke donderdagochtend staat vanaf half tien de koffie klaar in het Inloophuis Neede, dat wordt gerund door vrijwilligers in parochiecentrum Het Achterhuis (naast de katholieke kerk aan de Borculoseweg 43 in Neede).
Zo ook op donderdag 21 september, als Nico en Olga Niessen van de Werkgroep Integratie Neede (WIN) meer komen vertellen over het maatjesproject voor vluchtelingen die in Neede komen wonen. Een week later, 28 september, houdt Marianne de Veer een presentatie over de maatjesprojecten van Humanitas Oostelijke Achterhoek. Beide presentaties beginnen om elf uur.
De beide inloopochtenden worden afgesloten met een eenvoudige lunch. Hiervoor graag vooraf aanmelden per e-mail: inloophuisneede@stpaulusparochie.nl.


Zonnebloem Neede houdt een feestelijke middag

NEEDE - De Zonnebloem afdeling Neede houdt op zaterdag 14 oktober een feestelijke middag bij Café-restaurant 'd' Olde Mölle' in Neede. Die middag zal Merel Gerritsen optreden. Zij brengt een gevarieerd programma met Nederlandstalige liedjes. Een programma met een lach en een traan. Aanvang van de middag 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De gasten van de Zonnebloem zullen persoonlijk door de vrijwilligers worden benaderd. Daarnaast is het ook mogelijk voor mensen die geen gast zijn van de Zonnebloem deze middag te bezoeken. Kosten voor deze geheel verzorgde middag zijn 10 euro. Voor opgave (tot en met 4 oktober) of verdere informatie: G. Wennink, Haaksbergseweg 11 in Neede, tel. 0545-291839.


Samen zingen bij
optreden orgelvirtuoos

NEEDE - De orgelvirtuoos Gert van Hoef (23) komt zondagavond 24 september naar de Grote Kerk van Neede om daar een uur lang bekende liederen en improvisaties te spelen, die de mensen kunnen meezingen.

Tussendoor zal hij ook enkele werken spelen van bekende componisten. Het publiek kan via camera's en beamer volgen hoe enthousiast deze jonge organist zich inleeft in het spel. Aanvang is 19.00 uur en toegang is gratis.