Kinderen houden van bewegen. Foto: PR
Kinderen houden van bewegen. Foto: PR Foto:

Vlearmoestocht

NEEDE - De Needse Wielertourclub, WTC-Neede, houdt zondag 15 oktober de Vlearmoestocht. Intussen is deze flink bekend geworden, vooral vanwege de diversiteit in terreinen met zijn hoogteverschillen, die menig fietser al heeft verrast. De veldtoertocht bestaat uit afstanden; 35, 45, en 55 km. Start en finish zijn bij het clubgebouw van de Needse IJsclub aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Starten is mogelijk van 8.30 tot 10.00 uur. Leden van de Needse EHBO zijn aanwezig.

Bij de finish is het mogelijk de fiets af te spuiten. NTFU-leden betalen € 4 niet-leden € 5. Jeugdigen tot met 12 jaar kunnen gratis meedoen.
Verrassend is het nieuwe parcours, uiteraard ontbreekt het niet aan de 'huisberg de Needse Berg'. Het traject is volledig met pijlen en linten uitgezet.


www.wtcneede.nl


Finish survival op
het Vlearmoesplein

NEEDE - Stichting Survival Neede houdt op zondag 22 oktober de KMG Survivalrun. Het is dit jaar de 25e editie. Ten opzicht van voriig jaar zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. De finish is niet meer bij de Hofmaatvijver. De survivalrunners gaan dit jaar via Bakkerij Stroet voor het houthakken door het centrum van Neede naar de finish op het Vlearmoesplein.

Dit jaar is er een primeur, dat ook de Berkellandse jeugd van 10 jaar tot en met 14 jaar aan de survivalrun kan meedoen. Zij lopen een aangepast parcours van ongeveer 6 kilometer en de hindernissen worden voor hen aangepast. Dit is nog een try out. Mogelijk kan volgend jaar de Nederlandse jeugd meedoen.
Ruim 1.000 deelnemers zullen weer aan de start verschijnen en vanaf 9.00 uur wordt er gestart op het sportpark 't Haantje.


Kleuters willen bewegen

NEEDE - Met veel plezier zwaaien de jongetjes en meisjes in de touwen, lopen over een bank en springen op de trampoline. Ongemerkt zijn ze aan het oefenen voor het Nijntje Beweegdiploma.

Lavinia Kosters, Mayelle Tenhagen en Imelda Tenhagen hebben een speciale cursus gevolgd om hetNijntje Beweegdiploma aan te kunnen bieden. Lavinia geeft deze les aan de kleuters in de Spilbroekhal en Imelda geeft les aan peuters en kleuters in het DAR gebouw in Rietmolen.

Tijdens de gymlessen komen alle spieren aan bod. Er wordt gewerkt met drie of vier onderdelen. Bij elk onderdeel staat begeleiding, zodat kinderen die het moeilijk of eng vinden ook individueel geholpen kunnen worden. Met het Nijntje Beweegdiploma leren kinderen onder andere te rollen, duikelen, hinkelen, huppelen, springen, gooien, vangen, zwaaien en schommelen. De les wordt afgesloten met een gezamenlijk kringspelletje.

De kleutergroep op donderdag in de Spilbroekhal kan nog wel wat versterking gebruiken. Kinderen mogen altijd gratis een les meedoen om te kijken of het leuk is. De les is van 15.30 uur tot 16.30 uur in de Spilbroekhal.