De heer Luijt uit Rekken in de bloemtjes gezet. Foto: PR
De heer Luijt uit Rekken in de bloemtjes gezet. Foto: PR Foto:

Helpgewoon thuiszorg
verwelkomt honderdste cliënt

NEEDE - Helpgewoon thuiszorg Berkelland (Helpgewoon) is in januari 2017 gestart met het leveren van huishoudelijke zorg en ondersteuning thuis. De continue druk op de arbeidsvoorwaarden in de branches deed de oprichters Monique Tuinte en Janny Hoenink besluiten om het roer in eigen handen te nemen en de Coöperatie Helpgewoon Thuiszorg Berkelland op te richten. Inmiddels is de honderdste cliënt bij Helpgewoon verwelkomd.

Janny Hoetink ziet in het snel stijgende aantal cliënten het gelijk van de oprichters van Helpgewoon. "Er dienen zich wekelijks nieuwe cliënten en op 27 september konden we de honderdste verwelkomen, de heer L. van der Luijt uit Rekken. Een feestelijke gebeurtenis in het nog prille bestaan van onze coöperatie. We zijn met een bloemetje op bezoek gegaan. De heer Luijt gaf aan dat hij het concept van de coöperatie zeer waardeerde omdat het een laagdrempelige organisatie is. "
Helpgewoon verricht met haar medewerkers alle taken zelf, overeenkomstig talent en voorkeur van de betrokkenen. Iedereen heeft inzicht in elkaars uren en verrichtingen en er is nauwelijks werkdruk. Ook in geval van ziekte of vakantie regelen de leden zelf de vervanging.

Meestal betreft het hier mensen uit de naast familie of omgeving. De thuiszorg, voorheen HH1 en HH2, kent geen wettelijke certificering. Desalniettemin stelt de coöperatie wel als eis dat men affiniteit met zorg en mensen heeft.


MS Collecteweek: collectanten gezocht in Neede en Rietmolen

NEEDE - Van 20 tot en met 25 november houdt het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.
Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.
Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, is het MS Fonds op zoek naar nieuwe collectanten in Neede en Rietmolen. Een avondje collecteren kost maar 2 uur tijd.
Collecte-coördinator Ria te Vaanholt is fanatiek: "Het liefste wil ik zoveel collectanten, dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Neede en Rietmolen gul geven."
Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie. Aanmelden als collectant kan bij Ria te Vaanholt via r.tevaanholt58@gmail.com of via 0545-291479 of 0610619595.


MantelZorgCafé in Neede opent de deuren 18 oktober

NEEDE - Het MantelZorgCafé in Neede opent op woensdag 18 oktober om 13.30 uur de deuren in Livio locatie Hofmaat, Hofmaat 4 in Neede. Livio vindt het belangrijk om mantelzorgers een ontmoetingsplek te bieden, ongeacht de leeftijd.

Het MantelZorgCafé biedt ontspanning, ondersteuning, lotgenotencontact, informatie en advies voor de mantelzorger. Het MantelZorgCafé is een ontmoetingsplek voor alle mantelzorgers uit Neede jong en oud.
Elke derde woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur staan vrijwillige gastvrouwen en/of gastheren klaar in het MantelZorgCafé om de mantelzorgers een aangename middag te bezorgen. Er is tijdens de middag een professional aanwezig om vragen te beantwoorden of een gesprek te voeren als hier behoefte aan is.
De coördinatie van het MantelZorgCafé is in handen van Livio. In de uitvoering wordt er samengewerkt met het Voormekaar team Neede en de wijkverpleegkundigen in Berkelland.

Feestelijke opening
Op woensdag 18 oktober om 13.30 uur start het MantelZorgCafé in de Hofmaat met een feestelijke opening. Iedereen is deze middag van harte welkom om tussen 13.30 uur en 15.30 uur binnen te lopen.

Iedereen wordt uitgenodigd een kijkje te nemen in het MantelZorgCafé. koffie en thee met wat lekkers staan klaar.