Berkellandse zwemmers presteren goed. Foto: PR
Berkellandse zwemmers presteren goed. Foto: PR Foto:

Berkellandse Masterzwemmers in vorm

BERKELLAND - Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het Zuyderzeecirquit 2017-2018 in het fraaie nieuwe zwembad De Steur in Kampen kwamen de Berkellandse masterzwemmers Ruud Ruiter (Borculo) , Theo Schouten en Laurens Klein-Breteler (beiden Rietmolen) goed voor de dag.

Theo Schouten behaalde in zijn leeftijdscategorie (70+) twee eerste plaatsen op de 50 meter vrije slag en de 50 m. vlinderslag. Op de laatste afstand verbeterde hij in mei dit jaar al het (langebaan-50 meter) record tijdens de NK Masters in Eindhoven. Nu zette hij ook het kortebaan record (25 meter baan) op zijn naam.
Laurens Klein-Breteler werd in de categorie 60+ op dezelfde afstanden twee maal derde met een fraai persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag terwijl Ruud Ruiter in dezelfde leeftijdscategorie twee maal tweede werd op de 100 en 200 meter rugslag.
Het drietal hoopt deze succesreeks voort te zetten tijdens het Gelderskampioenschap (GMK) op 29 oktober in Winterswijk.


Fysio Eibergen Boemerang wint met 4-0

EIBERGEN - Pegasus, het gevleugelde paard geboren uit de liefde tussen Medusa en Poseidon werd in Eibergen overwonnen door de Boemerang. Het lijkt op een Grieks drama, maar het was een volleybalwedstrijd tussen de dames van Fysio Eibergen Boemerang en Pegasus uit Nijmegen.

Vanaf de start maakte de ploeg uit Eibergen de dienst uit. Goede servedruk, gevarieerde aanvallen en blokacties zorgden ervoor dat Pegasus de fouten maakte en Fysio Eibergen Boemerang de punten binnen haalde en met 25-18 de eerste set won.
Het risico van een tegenstander als Pegasus is, dat je als team mee gaat met in het spel van je opponent. Prompt gebeurde dat in de tweede set. Over en weer werden fouten gemaakt en Fysio Eibergen kon niet los komen van de Nijmeegse meiden. Suzanne ter Horst zorgde met haar lastige serve ervoor dat de wedstrijd kantelde. Met een paar goede smashes van Marit Pasman werd ook deze set gewonnen, 25-19
In het begin van de derde set liep Pegasus even weg, maar Fysio Eibergen stelde snel orde op zaken en liep uit naar 18-12. Het spel verslapte daarna waardoor Pegasus terug krabbelde naar 24-21. Coach Tim ten Pas vond het op deze stand zelfs even noodzakelijk om een time-out te nemen, maar toen was het ook gebeurd, winst met 25-21.
In de vierde set ging een rustig scoorend Fysio Eibergen door, maar ook nu zakte de ploeg midden in de set even terug, geen pass, geen aanval. De draad werd weer opgepakt en de vierde set werd met 25-19 gewonnen. Uitslag 4-0 en dus 5 punten, waardoor de ploeg stevig op de tweede plaats staat.
Met het resultaat is Tim ten Pas tevreden. Wel is hij van mening dat het team moet leren bepaalde situaties in de wedstrijd te herkennen en dan het spel daarop aan te passen, anders wordt het te voorspelbaar. Ook het wegzakken in de set moet eruit, het niveau vasthouden en de tegenstander in de greep houden, dat is de opdracht.
Zaterdag gaan de dames op reis naar Amsterdam, tegenstander is daar nummer 4 van de ranglijst, Armixtos. De wedstrijd begint om 17.00 uur en wordt gespeeld in een sporthal in De Pijp.